fred de la bretoniere

50 jaar Fred de la Bretoniere

Zelden kom je een merk tegen dat zo weinig introductie nodig heeft als Fred de la Bretoniere. In 1970 opende hij zijn eerste winkel in de Amsterdamse St. Luciënsteeg en lanceerde daarmee zijn merk die dezelfde naam draagt. De rest is geschiedenis én toekomst.

De ontwerpen van Fred de la Bretoniere zorgen ervoor dat de vrouw – letterlijk en figuurlijk – sterk in haar schoenen staat en zich zelfverzekerd en mooi voelt. De luxe Iederen designs zijn uitgevoerd in een herkenbare stijl en onderstrepen de geschiedenis van het merk. De jarenlange ervaring in het schoenmakersvak heeft ervoor gezorgd dat je het vakman­schap beleeft in zijn puurste vorm en je in de liefde voor design en ambacht voelt in iedere schoen of tas.

”Since 1970, our

shoes and bags

are designed

to make you feel

better. ”

Traditioneel vakmanschap pur sang

Door uitsluitend gebruik te maken van Europese productie en vast te houden aan het traditionele vakmanschap wordt elk ontwerp uniek.

Er wordt gekozen voor de mooiste en beste leersoorten om de puurheid in het product zoveel mogelijk te kunnen behouden. Daarnaast worden de designs met de hand gemaakt en zo de rijke geschiedenis gewaarborgd.

In 2005 lanceert Fred de la Brentoniere met Shabbies Amsterdam een meer casual segment. Een merk onder een andere naam, maar qua design, merkwaardes en beleving toch volledig verbonden met de ontwerper. Begonnen als een stoere laars met een ‘shabby’-twist, bestaat de Shabbies collectie vandaag de dag ook uit sneakers, veterschoenen, espadrilles en tassen; allemaal uiteraard wel voorzien van de herkenbare casual chic stijl die het merk kenmerkt.

Mijlpaal 50 jaar

2020 Markeert het jaar van een grote mijlpaal, namelijk het 50-jarig bestaan van het label. Speciaal om dit jubileum te onderstrepen lanceert Fred de la Brentoniere 5 limited edition styles door de jaren heen. Een jarenlange geschiedenis met een glansrijke toekomst, een herkenbare stijl uitgevoerd in iconische designs!