‘Absolute topervaring in luxe Duno Lodges’

Wil je een heerlijke vakantie aan het strand of in de bossen? Een weekje weg in een superdeluxe appartement of juist in een betaalbaar vakantieverblijf? Vanaf nu hoef je niet meer te kiezen. De splinternieuwe Duno Lodges bieden alles tegelijk. 

Het toeristische plaatsje Oostkapelle is sinds begin dit jaar 13 prachtige vakantie-appartementen rijker. Zeeuws ondernemer Ron Bouman gaf opdracht voor de nieuwbouw van Duno Lodges en vroeg aan Mark de Jong van Hello Zeeland om mee te denken in het concept. “Hello Zeeland is specialist in de exploitatie van Zeeuwse vakantieaccommodaties. We denken ook graag mee in het voortraject. Bij de indeling en inrichting van recreatieve verblijven moet je namelijk op andere dingen letten dan bij die van een gewone woning.”

Opvallend luxe

Wat Mark direct opviel in de plannen, was de hoge mate van luxe die voor de Duno Lodges was voorzien. “Je ziet regelmatig dat ontwikkelaars voor een maximaal aantal appartementen gaan binnen een complex, maar bij Duno Lodges ging het juist om maximale luxe en comfort. De appartementen zijn ruim opgezet, alle slaapkamers hebben een eigen badkamer en in ieder appartement is een sauna met extra douche inbegrepen. Dergelijke faciliteiten zie je bijna nergens. Ja, misschien in een hotel, maar dan moet je ze met anderen delen. Hier heb je alles voor jezelf.”

Ideale locatie, het hele jaar door

Over de locatie was Mark ook direct enthousiast. “De Duno Lodges liggen aan een rustige weg in Oostkapelle en direct aan de rand van Natuurgebied de Manteling. Vanaf de appartementen loop je bovendien binnen enkele minuten naar de duinen en het strand. Voor toeristen is dat een heel interessante propositie, het hele jaar door. Nu, midden in de zomer, zie je veel jonge koppels en gezinnen die graag naar het strand gaan. In het laagseizoen zijn de Duno Lodges voor natuurliefhebbers en hondenbezitters juist weer de ideale uitvalsbasis.”

Veel animo

Nog snel even een appartementje boeken voor volgende week zit er voorlopig dan ook niet in. “De hele zomer zijn de Duno Lodges al volzet. Er was zoveel animo, dat we bij wijze van spreken de appartementen wel vier keer konden volboeken. De reacties zijn ook zeer positief. Iedereen vindt de Duno Lodges prachtig en dat zijn ze natuurlijk ook.”

Souterrain

Daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn. Buiten stralen de appartementen al een warm welkom uit met hun houten elementen, grote raampartijen en frisse witte kaders in de stoere zwarte dak- en gevelplaten. Je vraagt je alleen wel af: hoe passen hier 13 ruime 2-, 4- en 6-persoonsappartementen in? Daarvoor lijkt het complex veel te kleinschalig. “Er zijn ook souterrains in verwerkt”, verklaart Joost Pluijlaar van Bouwgroep Peters.

‘Vanaf de appartementen loop

je binnen enkele minuten naar

de duinen en het strand.’

Passie en vakmanschap

Bouwgroep Peters verzorgde de bouw van de appartementen. “Het is altijd leuk om aan recreatieprojecten te werken. Je bouwt dan iets bijzonders voor gasten die naar Zeeland komen om hier een fijne tijd te hebben. Dat is een mooie gedachte. En in het geval van Duno Lodges was het ook echt een heel mooi project. De appartementen zijn een schitterende verschijning welke we met veel passie en vakmanschap gebouwd hebben. Eenvoudig was het niet om zo’n complexe bouw op een relatief kleine locatie te bouwen. Maar juist vanwege onze ervaring met dergelijke uitdagingen is de opdrachtgever bij ons uitgekomen. Fijn dat het ook hier weer goed gelukt is!”

Uitdagingen

Onderweg kwam Bouwgroep Peters nog wel enkele uitdagingen tegen. “Er zat wat tegen in de levertijden van sommige bouwmaterialen. In goed overleg met Yoeri Kambier, de vertegenwoordiger van de opdrachtgever, hebben we naar alternatieven gezocht die aan dezelfde eisen voldeden. Daarnaast was ook het souterrain een uitdaging. We bouwen wel vaker een laag onder de grond, maar vaak gaat het dan om een parkeerkelder. Nu was het een complete woonlaag vol voorzieningen.”

Een flinke puzzel

Die uitdaging herkent ook Michiel Selles van Installatiebedrijf West. “Het was een hele puzzel om al het leidingwerk passend te krijgen, vooral in de begane grondvloer. Al het leidingwerk kwam daar bij elkaar, zowel voor de begane grond als voor de kelder. Denk aan ventilatie, riolering, verwarming, wateraansluiting. Het was een flinke klus om daar een goed ontwerp voor te maken, maar het is gelukt. Daarnaast was er de uitdaging om in ieder appartement een eigen warmtepomp in te passen. De 6-persoons appartementen hebben er zelfs nog een extra voorraadboiler bij om alle drie de badkamers van voldoende warm water te voorzien.”

Installatiebedrijf West heeft de appartementen bovendien van voorzien van vloerverwarming. “Behalve in het souterrain. Daar hebben we infraroodpanelen toegepast. Het gaat voornamelijk om slaapruimtes en daar wil je niet altijd verwarming aan hebben staan. Gasten kunnen nu zelf naar eigen behoefte hun warmte regelen.”

‘Bij Duno Lodges ging het juist

om maximale luxe en comfort.’

Van alle gemakken voorzien

Naar eigen behoefte in een natje en een droogje voorzien, kunnen gasten in de Duno Lodges ook. Alle appartementen zijn namelijk met een zeer volledige keuken uitgerust. Een keuken die van alle gemakken voorzien is. De keukens zijn afkomstig van Logus-De Hoop Vlissingen, die behalve de keukens ook diverse bouwmaterialen en de badkamers leverde. “We hebben alles voor de bouw, van fundering tot nokvorst”, legt Eddy Buunk uit. “Het was leuk om samen met de opdrachtgever te sparren over de kleuren, materiaalkeuzes en stijl van de keukens en badkamers”, gaat hij verder. “Het eindresultaat is echt heel gaaf. Kijk bijvoorbeeld naar die unieke vloertegels in de badkamer in combinatie met het houten meubel, de opzetkom, de zwarte kraan en de handvorm tegeltjes op de wand. Heel sfeervol allemaal. Daarmee onderscheidt Duno Lodges zich van veel andere accommodaties.”

Gegarandeerd een topervaring

De sfeer van de keuken en badkamer loopt ook door in de rest van het interieur. Eén ding is daarbij zeker: op luxe is niet bespaard. De sfeervolle inrichting is van de mooiste materialen gemaakt en alles is met zorg uitgekozen om gasten een comfortabele en onvergetelijke vakantie in Zeeland te bezorgen. “Die gaan ze zeker beleven”, belooft Mark van Hello Zeeland. “Ons supportteam zal er alles aan doen om hen een heerlijk verblijf in Duno Lodges te bieden. Onze service is van net zo hoge kwaliteit als de appartementen, dus dat wordt gegarandeerd een absolute topervaring.”

‘Alles is met zorg uitgekozen om gasten een comfortabele en onvergetelijke vakantie in Zeeland

te bezorgen.’

Tekst Kim de Booij

Fotografie Duno Loges,  Marit Jansen van Galen en Bouwgroep Peters