

In gesprek met topchef Syrco Bakker: ‘De Zeeuwen mogen trots zijn op hun provincie’.
Syrco Bakker van restaurant Pure C in Cadzand mag zich chef van het jaar noemen. De chef-kok vertelt over zijn signature, connectie met Zeeland en


‘The Banana Capital of the World’
Lianne Zoeteweij is een geboren en getogen Zeeuwse, die al twintig jaar met veel plezier in Ecuador werkt. Nederland mist ze niet echt, al blijven


Martijn Doolaard fietste twee keer de halve wereld over: van Amsterdam naar Singapore en van Vancouver naar Patagonië
tekst > Eline van Lindenberg-Visscher & beeld > Martijn Doolaard Martijn Doolaard (37) fietste twee keer de halve wereld over: van Amsterdam naar Singapore en


‘Ik ben een gewone Zeeuwse jongen’
“Een echte Zeeuw ben ik voor de mensen hier niet”, lacht Ron Bouwman terwijl hij van een kopje koffie geniet aan zijn keukentafel. De plek


‘Alle tijd van de wereld in Zweden’
‘Alle tijd van de wereld in Zweden’ “Tijd was mijn vijand. Ik had er altijd tekort aan en was gestrest. Nu geniet ik van elk


2.600 km op blote voeten door Australië voor het goede doel
Column door Bert Flipse


Het meest volle, krachtige en heerlijke koffie van Zeeland
Column door Bert Flipse


‘Als je dingen hebt waar jij blij van wordt, trek het aan!’
In gesprek met: Edwin Oudshoorn


Bijzondere groentes, eetbare bloemen en unieke buitenkamers in Zonnemaire
In gesprek met: Dieneke Klompe


‘Ik hoop dat fair trade het nieuwe normaal wordt’
In gesprek met: Janine Hoekman








Arnold Oudshoorn en William Tolhoek starten nieuwe keukenzaak in Goes
In gesprek met: Arnold Oudshoorn en William Tolhoek




Zeeuws talent naar Tokio
In gesprek met: Anne Terpstra, Milan Vader en Jesper Jobse


Jacobina Trump reisde van Wilhelminadorp naar Florida
In gesprek met: Jacobina Trump




Jorn en Jorien blazen nieuw leven in Huis der Boede
In gesprek met: Jorn de Boer en Jorien Verdijk


Sterrenchef en topbarista komen met sublieme koffie: Oostenwind
In gesprek met: Rob Clarijs en Syrco Bakker