de jong

Ambachtelijk maatwerk voor unieke projecten

De Jong Interieurbouw uit Kapelle begon ooit als keukenmontagebedrijf. In twintig jaar tijd hebben broers Jan en Douwe de Jong zich meer en meer gespecialiseerd in maatwerk en totaalconcepten voor het interieur. Wie op zoek is naar een deskundig advies, vakmanschap en ambachtelijke interieurbouw, is bij De Jong aan het juiste adres.

De Jong Interieurbouw is gevestigd aan de Ambachtsweg in Kapelle. Kan het toepasselijker voor een bedrijf als dit waar het ambacht zo hoog in het vaandel staat? Douwe de Jong is geen doorsnee verkoper. Net als zijn broer en de andere collega’s beheerst hij de interieurbouw als vakman. “Ik adviseer onze opdrachtgevers vanuit mijn vak als timmerman. Je krijgt bij ons zeker niet iets opgedrongen.” Douwe ontvangt de opdrachtgevers in de showroom waar in alle rust de tijd genomen wordt voor hun project. Of dat nu gaat om een nieuwe keuken, een aanbouw of totale verbouwing, bijna alles is mogelijk. “Tegenwoordig is er enorm veel keuze, ook qua materialen.

‘Wanneer mensen bij ons binnenstappen, bespreken we eerst alle wensen. Die zetten we om in een ontwerp’

Bij ons is er zeker een ruim aanbod, maar niet zo dat je door de bomen het bos niet meer ziet.” Douwe merkt dat mensen dat prettig vinden. “Wanneer mensen bij ons binnenstappen, bespreken we eerst alle wensen. Die zetten we om in een ontwerp. Daar kunnen we alles in meenemen: van elektra tot loodgieter en van tegels tot stucwerk.”

Vakmanschap en duurzaamheid

“Al die keuzes zijn best lastig. Wij ontzorgen de opdrachtgevers en doen de volledige bouwbegeleiding. Ze hebben in ons een vast aanspreekpunt en we zorgen dat ze voortdurend nauw betrokken worden bij het proces. Dat wordt erg gewaardeerd. De communicatie is heel belangrijk en zorgt voor een goede klantenbinding.” In de werkplaats naast de showroom beschikt het team van De Jong Interieurbouw over de beste machines. Hier worden de interieurconcepten voorbereid, in elkaar gezet en afgewerkt. Douwe vertelt terwijl hij een rondleiding geeft in de werkplaats: “Ieder project wordt met evenveel passie opgepakt. De medewerkers zijn allemaal breed opgeleid en gaan ambachtelijk te werk. Naast het vakmanschap vinden we duurzaam werken ook belangrijk. Daar letten we op bij de inkoop van materialen en ons pand is bijvoorbeeld voorzien van zonnepanelen. We denken daarnaast mee over hergebruik bij projecten en verwerken hout met zo min mogelijk snijverlies.”

Tekst Mariska den Hartog

Fotografie Brain Communicatie