tolhoek keukens

Arnold Oudshoorn en William Tolhoek starten nieuwe keukenzaak in Goes

Al twintig jaar runde William Tolhoek zijn eigen montagebedrijf en installeerde hij keukens voor diverse keukenzaken in de regio. En al even zo lang kende hij Arnold Oudshoorn, werkzaam bij een van die keukenzaken. Nu zijn ze samen Tolhoek Keukens gestart.
Arnold Oudshoorn & William Tolhoek

“We waren allebei ambitieus en spraken in de loop der jaren regelmatig met elkaar over onze toekomstplannen”, legt William uit. “Al vaker hadden we het over een gezamenlijke keukenzaak gehad, maar dat is geen stap die je zomaar even zet. Door ontwikkelingen in de markt zagen we een kans om er nu echt voor te gaan. De puzzelstukjes vielen eindelijk in elkaar.” Bij de start waren de mannen het hier meteen over eens: “We willen kwaliteit leveren en mensen ontzorgen”, aldus William. Dit zie je bij Tolhoek Keukens ook inderdaad in alles terug.

Advies

Het begint bij het advies. Dat is geen kwestie van binnenlopen in de showroom, keuken kiezen, schetsje ontvangen en vervolgens snel moeten beslissen omdat ‘deze prijs alleen vandaag geldt’. Nee, bij Tolhoek nemen ze de tijd.

“We komen graag eerst bij de mensen thuis langs. Dan kunnen we zien hoe de woning en situatie in de keuken is en mensen adviseren wat er mooi zou passen en wat de praktische en technische mogelijkheden zijn. Op basis van hun wensen maken we vervolgens een schetsplan. Daarna komen de mensen naar onze showroom om keuzes te maken in stijl, apparaten en accessoires. Hieruit volgt een 3D-tekening, die we de klanten meegeven, samen met een heldere prijsopgave. We willen niet dat ze meteen kiezen. Liever zien we dat ze het even laten bezinken. We zeggen wel eens: ‘Het is geen kistje sinaasappels dat je koopt.’ Een keuken is een serieuze aankoop waar je tientallen jaren mee vooruit moet kunnen.”

Kwaliteit

En dat kan ook, want bij Tolhoek Keukens werken ze niet met de minste materialen. “We hebben voor de keukens van SieMatic en Designo gekozen, allebei van hoge kwaliteit, maar wel verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. De montage ervan is vervolgens van minstens zo groot belang. Dat gebeurt zeer vakkundig en netjes. Voor ons is het ook prettig werken met materialen van goede kwaliteit. En ook belangrijk, bij SieMatic en Designo weten we dat we op een goede aanlevering kunnen vertrouwen.”

‘Een keuken is een serieuze aankoop waar je tientallen jaren mee vooruit moet kunnen’

Planning

Die aanlevering is van belang voor een strakke planning. Ook daar weten ze bij Tolhoek Keukens alles van. “Bij een nieuwe keuken moet vaak van alles gebeuren: sloop van de oude keuken, leiding-, tegel- en timmerwerk, elektro, vloeren, muren, plafonds en natuurlijk de plaatsing van de keuken zelf. Wij plannen alles strak achter elkaar in. Een klant heeft nergens omkijken naar en de werkzaamheden duren niet langer dan nodig. Dat is niet alleen prettig, maar ook voordelig voor de klant.”

Alles klopt

Waar Arnold de ervaren adviseur is, is William de alleskunner bij de montage. “We vullen elkaar perfect aan. Al vanaf het beginstadium, waarbij we de technische mogelijkheden al meenemen in het advies. Daardoor komen we met oplossingen waar anderen niet aan denken en klopt ook alles meteen bij de montage. En als we dan het resultaat zien, hoe blij en tevreden een klant is met de nieuwe keuken, dan genieten we daar allebei enorm van.”

Tekst Kim de Booij

Fotografie Muralt Vormgeving