De Goese Kerstmarkt 2019: 7 en 8 december

Op zaterdag 7 en zondag 8 december 2019 vindt in het winkelhart van Goes de grootste Kerstmarkt van Zeeland plaats. In en rondom de monumentale Grote Kerk kunnen bezoekers genieten van ruim 100 kramen en chalets, waar standhouders de mooiste en leukste kerstartikelen aanbieden. Er zijn mode-presentaties, live-muziek, food, entertainment in Dickens’ stijl en nog veel meer. Alles om dit jaar weer helemaal in kerststemming te komen!

De kraampjes en chalets vormen een slingerend lint, dat u vanuit de Grote Kerk naar het Weeshuisplein brengt en, via de Korte Kerkstraat, naar de Grote Markt. Tijdens het shoppen wordt u regelmatig verrast met optredens door bonte muziek- en toneelgezelschappen, die u met hun bekende “Christmas Carols” en bijpassende kostuums terugvoeren naar de tijd van Dickens.

Goes Modestad

Ook als modestad laat Goes zich tijdens de Kerstmarkt van zijn beste kant zien. Op beide dagen presenteren professionele modellen  de feest- en kerstcollectie van luxe Goese damesmodezaken op een stijlvolle catwalk. Bekend hoedenontwerpster Maria Marcus is tijdens de Kerstmarkt aanwezig om u haar veelzijdige collectie fascinators & hoeden te tonen. En natuurlijk ontbreekt ook de Goese kunstenares Ineke Otte niet, met haar unieke collectie sieraden en modeaccessoires.

Het goede leven

Houdt u van lekker eten en luxe lifestyle-producten? De standhouders presenteren u de fijnste delicatessen, verzorgingsproducten en woonaccessoires uit Zeeland én daarbuiten. Steek bijvoorbeeld uw licht op bij Het Azijn Atelier en Chocolate Lovers uit Middelburg, De Oesterij uit Yerseke, Zeker Zeeuws (met o.a. De Heerlijckheid uit Wolphaartsdijk), Het Olijf Lab uit Goes en Portugese Wijnen & Zo uit Goedereede. Verrassende woonaccessoires vindt u onder meer bij Lá e Cá Portugese woonaccessoires, Huis De Baerse uit Goes, Skandinavien uit Middelburg en bij de ambachtelijke kaarsenmakerij.

Goes genieten

Moe van het shoppen, is het heerlijk bijkomen met iets lekkers in het  historische Slot Oostende, waar u een rondleiding en een bierproeverij kunt boeken (vanzelfsprekend met eigen gebrouwen bier uit de stadsbrouwerij!). Ook de andere Goese horecazaken ontvangen u graag, binnen of op hun sfeervol verwarmde terrassen op en rondom de Grote Markt. Op het knusse pleintje aan de Vlasmarkt is het warm door de gezellige vuurkorven bij  tearoom Taart & Tafel! Wie meer wil zien en weten van het monumentale stadshart van Goes, kan op zaterdag 8 december om 14.00 uur een gratis rondleiding volgen, verzorgd door de gidsen van ’t Gilde De Bevelanden.

Graag tot ziens op de Goese Kerstmarkt!

Tekst Helicon Producties

Fotografie Carel Bruring & Marieke Lodder