De juiste plant op de juiste plek, dat klinkt makkelijk…

-advertorial-

Veel mensen wensen een onderhoudsvriendelijke tuin. Helaas betekent dat er vaak gekozen wordt voor grote oppervlakten tegels of grind. Want planten in een tuin betekent veel werk. En dat is nog steeds een hardnekkig misverstand. Ook met planten kun je een onderhoudsvriendelijke groene tuin maken. En zo’n tuin met planten is ook nog eens veel aantrekkelijker om naar te kijken en in te verblijven dan een tegeltuin.

Hoe maak je een groene tuin met weinig onderhoud? Wat belangrijk is om uit het enorme assortiment van bomen, struiken en vaste planten juist die planten te kiezen die zonder al te veel werk gewoon prima zullen groeien. En dat zijn vaak niet de planten die u in een tuincentrum tegen komt. Daar wordt u immers verleidt met planten die er op dat moment prachtig bij staan. Maar hoe is dat over 2 maanden en overleeft de plant sowieso wel de winter? Beter is het om u van te voren te verdiepen in wat er in uw tuin kan groeien.

Planten die hinderlijk uitzaaien of erg woekeren zijn niet geschikt voor de gemiddelde tuin. Kies voor gezond groeiende beplanting zonder al te veel uitbreidingsdrang. Door de bloei over het hele jaar te spreiden is er in de tuin altijd wat te zien. En niet alleen bloemen zijn belangrijk, ook bladvormen, vruchten of herfstkleuren maken een tuin aantrekkelijk. Zo staan planten met grover blad erg mooi naast planten met fijne smal blad. En door te kiezen voor een specifieke Kornoelje geniet je in de winter van prachtig rode takken. En met de nieuwere soorten Magnolia’s heb je langer plezier van de bloemen. Kies voor iedere plek de juiste plant. De beplanting moet passen bij de groeiplaatsomstandigheden.

 

Meer informatie via Allemekinders-Beveland Groenprojecten

Oude Rijksweg 97
4458 AK ’s-Heer Arendskerke