‘De unieke collectie van Design Hotels’

Al dertig jaar is Design Hotels™ toon-aangevend in de reisbranche, door een zorgvuldig samengestelde portfolio met meer dan 300 onafhankelijke hotels, verspreid in meer dan 60 landen. Van culturele hotspots in bekende steden tot kleine, onontdekte oorden; elk hotel weerspiegelt de visie van zijn eigenaar, ook wel de ‘Original’ genoemd. Elke Original heeft een passie voor authentieke gastvrijheid, cultuur, doordachte designs en architectuur.

Design Hotels™ is meer dan een verzameling bijzondere hotels. Van de baanbrekende boetiekhotels van New York, Parijs en Londen, tot designparels in Shanghai, Mexico City en Nairobi, tot afgelegen bergtoppen, verborgen stranden en plekken buiten de gebaande paden. Elk onafhankelijk hotel in de zorgvuldig geselecteerde collectie is een unieke creatieve expressie, in balans met de lokale historie, cultuur en natuur. Design Hotels™ voorziet de aangesloten hoteliers van trendvoorspelling en creatief advies tot marketing en internationale vertegenwoordiging. Het Design Hotels™ hoofdkantoor is gevestigd in Berlijn, met extra locaties in Londen, Los Angeles, New York en Singapore. In 2019 heeft het bedrijf zich aangesloten bij Marriott Bonvoy®, hierdoor werd het bereik van de partnerhotels verder vergroot. VIVACE® bezocht Hamburg per trein en nam de proef op de som in twee prachtige Design Hotels™.

‘Van culturele hotspots in bekende steden tot kleine, onontdekte oorden’

Bakstenen monument

De 19e eeuwse gasfabriek Gastwerk is een industrieel monument. De geschiedenis is zorgvuldig geconserveerd, zonder afbreuk te doen aan de rauwheid van weleer. Dit goedgeslaagde design draagt zeker bij aan de beleving. Waar nu het hotel is, werden dik honderd jaar geleden de kolen opgeslagen. Elementen die daaraan herinneren zijn nog zichtbaar, bijvoorbeeld bij de bar. Het hotel heeft een compacte, maar prettige spa en de bars en het restaurant Mangold zijn een absolute aanrader, ook voor niet-gasten. Het hotel ligt wat verder van het centrum, maar er zijn toffe hotspots in de buurt. Van de Fabrik, voor concerten, tot de foodmarkt Marktzeit en het gezellige centrum van het vroeger industriële Ottensen, met volop barretjes, restaurants en een Kino.

‘Geniet in Hamburg van de oude stad, de mix van historische en nieuwe architectuur, parken, het water en de honderden bruggetjes en de duidelijke Scandinavische invloeden’

The George 

Hamburg is een echte havenstad, maar ook een beetje een onontdekte parel. Wist je dat dankzij dat vele water Hamburg méér bruggen heeft dan Venetië, een stuk of 2500! Design Hotel The George ligt vrijwel direct aan het Alster-

meer, het binnenstadsdeel van de 56 km lange Alster, een zijrivier van de Elbe. Middenin de kleurrijke wijk St. Georg heb je zo het beste van twee werelden. St. Georg is charmant, kosmopolitisch en levendig, net als The George. Het hotel straalt elegantie uit door de eclectische mix van Engelse en kosmopolitische invloeden en modern design. Er is een prettige bibliotheek, een fijne sauna, een goed restaurant en  – in goed Engels, last but not least – een bar met dakterras met een geweldig uitzicht over de stad en de Alster. Gasten ervaren ingetogen luxe in dit prettig gelegen viersterrenhotel op wandelafstand van tal van bezienswaardigheden.