Dit is het nieuwe hoofdkantoor van DWT Groep

Hoe beter je het op je werk naar je zin hebt, hoe meer je je er thuis voelt, hoe sneller je geneigd bent om te blijven. Steeds meer werkgevers doen er, in deze krappe arbeidsmarkt, dan ook alles aan om de sfeer en werkomgeving zo goed mogelijk te maken. Dat zien we ook terug bij DWT Groep, die bij de verhuizing naar een nieuw kantoor alles uit de kast haalde voor een comfortabel, mooi kantoor met een sfeervolle uitstraling.

De installatieprofessionals verhuisden in september naar hun nieuwe hoofdkantoor in Goes. “De verhuizing moest een bijdrage leveren aan de visie van ons bedrijf”, zegt directeur Mark-Jan Koldijk. “Een bedrijf met een inspirerende werkomgeving en leuke collega’s, waar we klanten kunnen ontvangen en uitdagende projecten kunnen aannemen.”

Zelf ging DWT Groep natuurlijk aan de slag met de installaties van het pand. “Het was een uitdaging om het pand te transformeren naar een gasloos duurzaam pand. Vaak leeft bij klanten de vraag of dat wel kan in een bestaand pand of een bestaande woning. Door hier diverse installatieconcepten te verwerken kunnen we aantonen dat het heel prima mogelijk is en je een hoogwaardig binnenklimaat kan realiseren.”

Schot in de roos 

Een inspirerende werk- en ontvangstplek realiseer je natuurlijk niet alleen met goede installaties. Ook de inrichting speelt een grote rol. “We hadden een beeld over de functionaliteit die we in het gebouw wilden hebben en welke sfeer we wilden uitstralen, modern en huiselijk. Janine Pieters-De Groene van Green dot Design heeft deze wens heel goed vertaald in een ontwerp dat daar volledig bij aansluit.”

Interieurontwerpster Janine koos industrieel, stoer en robuust als uitgangspunten voor het interieurplan. Met behulp van haar 3D-tekeningen liet ze het gebouw tot leven komen. “Op deze manier worden verhoudingen en zichtlijnen beter zichtbaar dan op een platte bouwtekening. Je kunt nu als het ware virtueel rondkijken in het gebouw en veel beter visualiseren hoe de inrichting, kleurstellingen en combinaties eruit zullen zien.” >
Het op maat gemaakte interieurplan van Green dot Design was bij DWT Groep direct een schot in de roos. Begrijpelijk, als je kijkt hoe het kantoor er nu in werkelijkheid uitziet. Het pand zelf valt, met zijn ligging langs de A58 en zijn langgerekte vorm, al snel op. Zodra je het indrukwekkende gebouw binnenstapt is de grote moswand het eerste wat je ziet. Dat geeft meteen al een lekker huiselijk gevoel. Daarna strekken de moderne kantoorruimtes zich voor je uit. De vloerbedekking, die van lichtgrijs naar blauw verloopt geeft een ruimtelijk effect aan de gangen, net als de glazen wanden van de kantoren.

Stoer en chique

Het gaat hier overigens niet om zomaar glas.
De deuren zijn, vanwege de veiligheid, van gehard glas en de glaswanden van speciaal geluidswerend glas, voor een optimale rustige werkomgeving. Dit is het werk van Simons bouw en glas. “We houden trends goed bij en zorgen altijd dat we onze klanten over het nieuwste van het nieuwste kunnen adviseren. Nu bestaan deze glassoorten overigens al lang. Het vernieuwende zit vooral in de volledig matzwart gepoedercoate stalen profielen. Die zag je al eerder in particuliere woningen, maar zijn nu dus ook een trend op kantoor. Ik adviseerde deze afwerking hier omdat dit perfect bij het stoere en tevens chique interieur past.”

Werkcafé

Vanuit een aantal kantoren en vergaderruimtes in het centrale deel van het gebouw kijk je door de glazen wanden uit over het gezellige werkcafé, dat zich in het hart van het pand bevindt. Deze bijzonder hoge open ruimte is door Green dot Design getransformeerd tot een fijne, warme plek. Dat komt mede door het donkere plafond, de robuuste inrichting, het baksteenbehang en de houten wanden. Maar ook de hangende planten en de verlichting dragen bij aan de prettige sfeer. Hier ben je tijdens je lunch echt even ‘weg van kantoor’. 

‘De reacties van de medewerkers en de bezoekers aan het
pand zijn lovend,
daar ben ik trots op!’ –
Janine Pieters-De Groene, Green Dot Design

Advies van de accountant

In ditzelfde pand is ook een ruime montageruimte en het magazijn voor de prefab-materialen gehuisvest. Hans Everse van Visser & Visser accountants ziet dat zeker als een groot pluspunt. “Toen ik voor het eerst met Mark-Jan over zijn uitbreidingsplannen sprak, was het idee om een aparte locatie voor de prefab-afdeling te zoeken en hun bestaande pand drastisch te verbouwen naar kantoorruimte anno 2020. Maar je hebt zo’n werkplaats natuurlijk veel liever aan/in je bedrijf en een investering in een verbouwing betaalt zich meestal maar voor de helft terug in een waardevermeerdering van je pand. Daarom adviseerde ik hen om eens naar dit pand te gaan kijken, waar ze wellicht al hun wensen in één keer konden verzilveren en er geen grote verbouwing nodig zou zijn. Ik heb als ondernemer en accountant altijd mijn ogen open voor dergelijke kansen. Hiermee kan ik ondernemers verder helpen. En dat is hier heel mooi gelukt in samenwerking met Mark-Jan. Onze slogan is niet voor niets: samen verder!.”

Inderdaad. Het pand paste in alle opzichten goed bij DWT Groep, qua ligging, ruimte, duurzaamheid en sfeer. En mochten ze in de toekomst opnieuw uit hun jasje groeien, dan is er zelfs nog ruimte voor uitbreiding. Met dit nieuwe pand is DWT Groep klaar voor de toekomst.

Tekst Kim de Booij

Fotografie Suzan Fotografie