Dit zijn de 6 voordelen van zacht water

– samenwerking met Waterspecialist

 

Ons drinkwater bevat allerlei bestanddelen, zoals mineralen. Dat klinkt in eerste instantie zo slecht nog niet. Maar weet u dat de mineralen calcium en magnesium de veroorzakers zijn van kalkaanslag?

Kalk veroorzaakt ongemakken, zoals aanslag. Het mooie is: door een waterontharder te laten plaatsen voorkomt u deze. Een waterontharder filtert de mineralen namelijk uit het water, zodat ‘zacht water’ overblijft. Dit ‘ontharde’ water kent veel voordelen.

1. Apparaten gaan langer mee

Met zacht water is er geen vervelende en schadelijke kalkophoping meer in uw strijkijzer, vaatwasser, waterkoker en wasmachine. Uw apparaten gaan hierdoor langer mee.

2. Geen kalkaanslag meer

Dankzij zacht water is kalkaanslag op uw glazen, douchedeur, kranen en in uw koffiemachine, water koker of kokend waterkraan verleden tijd. 

3. Minder middelen nodig

Gebruikt u ontkalkingsmiddelen? Die zijn met zacht water vanzelfsprekend niet meer nodig. Maar wat minder bekend is, is dat u ook minder schoonmaak- en persoonlijke verzorgingsmiddelen hoeft te gebruiken.

4. Meer smaak

Ook voedingsmiddelen reageren op de mineralen in hard water. Dat betekent wat voor de smaak van bijvoorbeeld uw koffie of thee. Die smaak wordt beter. Net als de smaak van uw drinkwater.

5. Goed voor de huid

Zacht water is bovendien beter voor de huid. Deze voelt zachter aan en problemen zoals huidklachten verminderen. 

6. Zachtere was

Wist u dat er na het wassen allerlei mineralen, kleine kalkdeeltjes, in uw was achterblijven? Met zacht water is dat niet meer het geval. Uw was wordt daardoor zachter en aangenamer.

Hoe hard is mijn water?

Water is niet overal even hard. Met andere woorden: water bevat niet in iedere regio evenveel kalk. Daardoor kan de overlast van gemeente tot gemeente verschillen. Hoe hard het water in uw gemeente is? Kijk eens op water-specialist.nl. Daar kunt u het bij ‘Direct meten’ meteen zien.

Waterontharder

De oplossing tegen hard water is, zoals gezegd, een waterontharder. Dit toestel wordt direct na de hoofdkraan in uw huis geplaatst, zodat u overal in huis van zacht water geniet. Veel ruimte neemt een waterontharder niet in beslag. Meestal past deze prima in een kruipruimte, kelder of meterkast. Een waterontharder kost zo tussen de 1.750 en 2.200 euro. Tot 21 november kunt u van een interessante aanbieding van Waterspecialist profiteren: een waterontharder inclusief montage van 1.950 voor 1.750 euro.