claverveld

Een mooie Zeeuwse samenwerking in Vlissingen

In Vlissingen wordt er momenteel hard gewerkt aan het nieuwbouwproject Claverveld. Een groene wijk met een echte Zeeuwse uitstraling. Hier zijn de architecten van BuroSALT mede verantwoordelijk voor.
burosalt

“We kregen de opdracht van projectontwikkelaar Zeeland Wonen”, zegt Gert-Jan van den Berge. “Voor ons was het project Claverveld de eerste samenwerking met Zeeland Wonen, maar er was direct een klik, al vanaf de eerste schetsen.”

Samenwerken

Naast Zeeland Wonen en BuroSALT waren er nog een andere projectontwikkelaar en architect bij het plan betrokken. “Ieder namen ze een deel van het project voor hun rekening. Dat betekende dat we vanaf het begin meteen nauw moesten samenwerken, zodat de verschillende plannen goed op elkaar aan zouden sluiten. Voor ons was het leuk om al in het beginstadium betrokken te zijn. Zo konden we er, van stedenbouw tot woningontwerp, echt ons stempel op drukken.”

Knipoog

BuroSALT kreeg de uitdaging om woningen te ontwerpen op basis van Zeeuwse architectuur met een knipoog naar Walcherse stijlkenmerken. “Zeeland Wonen liet ons vrij in het ontwerp. We hebben goed naar hun wensen geluisterd en hebben geprobeerd om deze om te zetten in een passend ontwerp. Ze waren er meteen heel enthousiast over.”

Familie

Aan de kenmerkende kaders en stoere materialen blijkt duidelijk dat BuroSALT hier aan het werk is geweest. “Mijn broer heeft de twee-onder-één-kapwoningen ontworpen en ik heb de levensloopwoningen uitgewerkt. Ze hebben allebei een heel eigen karakter, maar zijn inderdaad wel duidelijk familie.”

Zo lijken Zeeland Wonen en BuroSALT ook haast wel familie. Beiden hebben ze hetzelfde Zeeuwse dna. Nuchter, praktisch en met oog voor de omgeving en de Zeeuwse geschiedenis. “Ja, wat dat betreft sluiten we mooi bij elkaar aan. We willen het niet al te ingewikkeld maken, maar uitvoerbaar, mooi en passend bij de omgeving. Nu en in de toekomst.”

Tekst Kim de Booij

Fotografie Limit Fotografie

Artist Impression Tekenzaken