Een selectie boeken van de redactie

Creëer tijdens jouw vakantie of thuis een gezellig leeshoekje en geniet van een ontspannende leesmiddag. Met deze 6 boekentips wordt dat een gegarandeerd succes. 

Oorlogsduif  – Onno Blom

In Oorlogsduif vertelt Onno Blom voor het eerst de verborgen geschiedenis die zijn familie verscheurde. Zijn grootvader, Jan Blom, zat tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet. Maar zijn overgrootvader, Johan Blom, zat met zijn vrouw en zeven andere kinderen bij de NSB. Jan voegde zich vlak voor de hongerwinter bij de gewapende verzetsgroep De Duif in Friesland. Daar werd zijn beste vriend door de Duitsers gepakt en geëxecuteerd. Johan overleed in de zomer van 1945 in kamp Westerbork, waar na de bevrijding collaborateurs werden opgesloten. 

€ 34,99   |   ISBN 97894 031 5021 5

 

Leven in de rouwerij – Marieke van Lierop en Marieke Foppen 

Twee Mariekes verliezen in 2017 beide hun man door zelfdoding. Ze zijn dan 25 en 30 jaar oud. In dit boek schrijven deze levenslustige vrouwen over hoe hun leven opnieuw vorm krijgt na dit onverwachte verlies. Dit doen zij op een heerlijk eerlijke manier met ruimte voor tranen en een tikkeltje zwarte humor. Deze Widowchicks nemen je mee in hun achtbaan door de wereld van rouw. Naast ervaringsverhalen delen experts hun kennis over o.a. afscheid en suïcide(preventie). Ook voeren Marieke en Marieke verfrissende gesprekken. Dit boek biedt herkenning, hoop en een glimlach aan iedereen die rouwt, mist en verder moet. 

€ 22,99   |   ISBN 978 904 3540 766

 

Dit is geen boek van een meisje zonder armen en benen – Eva Eikhout 

Dit is dus geen boek van een meisje zonder armen en benen, want Eva heeft wél armen en benen – ze zijn alleen korter. Dat komt door het aangeboren, zeer zeldzame FFU-syndroom. En hoewel dat al uniek is, is Eva’s leven dat sowieso. In haar boek laat ze ons zien wat ze allemaal meemaakt in een jaar. Van werk, dates, feesten, presentatieklussen en facetimen met haar ouders, tot pgb-frustraties, verhuizen, koffie-drinken, televisieoptredens en: verliefd worden. Laat je inspireren door Eva’s vrolijkheid en geniet van de openhartige verhalen over haar leven. Een leven vol overwinningen én struggles, natuurlijk. Net zoals wij dat allemaal hebben. 

€ 22,99   |   ISBN 978 904 886 6588

Mocht er iemand langskomen – Thomas Korsgaard 

Tue groeit op een afgelegen boerderij op aan het einde van een lange, stoffige weg. Honden lopen los over het erf en het bedrijf is hard getroffen door de financiële crisis. Tues vader probeert het hoofd boven water te houden, maar een reeks verkeerde beslissingen maakt hem agressief en wanhopig. Ondertussen leeft Tues moeder in een droomwereld en vergokt ze het laatste beetje geld met online gokken. Het enige wat Tue op de been houdt zijn zijn creatieve geest en zijn vindingrijkheid. 

€ 14,99   |   ISBN 978 9 02636 710 6

Stemmen in het duister – Micci French

Nancy North en haar vriend Felix zijn net in een goedkoper appartement in West-Londen getrokken. Ze heeft een psychose gehad, maar nu is ze er weer bovenop. Ook al is de woning wat vervallen en ligt die aan de verkeerde kant van de stad voor Nancy, de verhuizing betekent een nieuwe start. Toch heeft Nancy al vanaf de eerste dag geen goed gevoel over de plek en over enkele andere bewoners van het pand. Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy heeft haar nog kort voor haar dood gezien en is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

€ 27,99   |   ISBN 978 90 2636 641 3

De mystery guest – Nita Prose

Molly Gray is in het Regency Grand Hotel opgeklommen van kamermeisje tot hoofd Hotelhuishouding. Een titel die ze met trots draagt terwijl ze kussens opschudt, geheimen onder het kleed veegt, in alle stilte elke kamer tot in de puntjes verzorgt. Maar net wanneer ze alles perfect op orde heeft, komt haar wereld op zijn kop te staan. Een beroemde schrijver van detectiveromans valt dood neer in het hotel. Als rechercheur Stark – Molly’s oude vijand nota bene – op de zaak gezet wordt, blijkt al snel dat er een luchtje aan zit. 

€ 22,99   |   ISBN 978 90 2636 612 3