Finn Beales – De Visual Storytelling Workshop

Fotograaf Finn Beales laat in zijn praktische boek De Visual Storytelling Workshop zien hoe je goeie kwalitatieve foto’s maakt. Dit boek leert je aan de hand van een vijfstappenplan – pitchen, voorbereiden, maken, bewerken en sturen – hoe je met een spiegelreflexcamera onvergetelijke foto’s kunt maken voor een groot publiek.

Platforms zoals Instagram maken het maar al te gemakkelijk om op een kleurfilterknop te drukken zonder te begrijpen hoe de kleurverschuiving een kijker op psychologisch niveau beïnvloedt. Finn Beales: “Ik ontwikkel mijn Lightroom-presets rond specifieke kleuren en de duidelijke emotionele reacties die ze van een kijker trekken. Emoties zijn de drijfveer in ons allemaal, en als het om beelden gaat, is er weinig dat onze gevoelens meer beïnvloedt dan kleur.”

We leven in een visuele wereld waarin we overspoeld worden met beelden. Dan is het van belang dat de beelden die je maakt opvallen. Fotograaf Finn Beales laat in zijn praktische boek De Visual Storytelling Workshop zien hoe je zulke foto’s maakt.

Ontdek hoe je het meeste kunt halen uit je camera, wat er nodig is om een meesterverteller te worden en hoe je opvallende beelden creëert die mensen raken.