martijn van sabben fraanje 01

Fraanje bouwt mee aan Claverveld in Vlissingen

Aannemers mochten een voorstel indienen om in samenwerking met projectontwikkelaar Zeeland Wonen de woningen van Claverveld te realiseren. Fraanje kwam bovenaan op de stapel terecht.
fraanje claverveld2

“We werken als aannemer vaak samen met Zeeland Wonen”, legt Martijn van Sabben van Fraanje uit. “Dat werkt heel goed, mede omdat onze visies op ontwikkelen en bouwen nauw overeenkomen. We willen niet zomaar een standaard wijk of woning realiseren voor de laagst mogelijke prijs. We kijken naar wat de klant wil en gaan dan aan de slag om die wensen te realiseren. Daarvoor moet je soms creatief en flexibel zijn, maar dat zijn we graag. We bouwen voor de klant en die koopt niet zomaar een pakje boter, maar een huis waar hij vele jaren fijn in wil kunnen leven. Het moet dus goed zijn. En dat is het ook. Zowel bij Zeeland Wonen als bij Fraanje is alle expertise aanwezig om woningen en wijken zo goed, efficiënt en duurzaam mogelijk te realiseren. Als partner vullen we elkaar daarin aan.”

Vakmanschap

Bij de eerste schetsen van Claverveld was meteen duidelijk: dit wordt iets unieks. “We waren direct enthousiast. Ten opzichte van andere nieuwbouwwijken in Vlissingen, springt Claverveld er echt bovenuit. Het leuke voor ons is, dat er veel variatie bestaat in bouwmaterialen en woningtypes. Hier kunnen onze bouwers, die wel van afwisseling en uitdaging houden, hun hart ophalen. Doorlopende dakpannen in de gevel, houtdetails, noem maar op. Het gaat hier echt om vakmanschap en oog voor detail. Dat vind ik mooi.”

Fraanje bouwt 28 woningen in Claverveld. “De eerste acht worden uiterlijk in mei 2020 opgeleverd en de bouw van de overige woningen verwachten we deels voor de bouwvak en deels medio september 2020 af te ronden. Steeds volledig naar wens van iedere individuele klant.”

Tekst Kim de Booij

Fotografie Fraanje