‘Goed nieuws voor jonge huizenkopers’

Padmos verzekeringen – Goed nieuws voor jonge huizenkopers

Hypotheeknieuws

Goed nieuws voor jonge huizenkopers! De laatste jaren is het moeilijk voor starters om een woning te kopen, omdat de huizenprijzen flink zijn gestegen en de kosten koper dienen uit eigen middelen te worden betaald. De Rijksoverheid heeft een voorstel ingediend aan de Kamer voor eenmalige vrijstelling van overdrachtsbelasting voor jonge kopers  tot 35 jaar die vanaf 1 januari 2021 bij aankoop van een eigen woning als hoofdverblijf geen overdrachtsbelasting hoeven te betalen. De overheid wil met deze maatregelen, starters en doorstromers meer kansen geven op de woningmarkt.

Er zijn hieraan voorwaarden verbonden, zo moeten kopers jonger zijn dan 35 jaar, de woning dient als hoofdverblijf, de overdracht bij notaris vindt plaats op of na 1 januari 2021. De woning hoeft niet eerste koopwoning te zijn voor vrijstelling. De koper heeft een verklaring nodig voor vrijstelling. Deze vrijstelling voor overdrachtsbelasting geldt overigens eenmalig en vanaf 1 april 2021 geldt deze vrijstelling voor een maximaal aankoopbedrag van €400.000.

Hogere overdrachtsbelasting voor 2e en beleggingswoning

Kopers van een gebouw betalen vanaf 1 januari 2021 8% overdrachtsbelasting als ze niet zelf in de woning gaan wonen. Bijvoorbeeld als ze de woning verhuren, als vakantiewoning houden of voor een kind kopen. De Eerste Kamer stemt hierover op 15 december 2020. Wilt u uitgebreid geïnformeerd worden over de mogelijkheden van een hypotheek dan kunnen wij u daarbij helpen.

Lijfrentenieuws

Wilt u nog in 2020 pensioen in privé opbouwen dan dient de premie en/of koopsom in 2020 bij de bank op de rekening te staan. Wij adviseren u altijd een jaarruimteberekening te laten maken. Ook voor pensioenopbouw kunt u altijd bij ons inlichten vragen.

Padmos Assurantien B.V.

Johan Padmos | Tel:  0113-571450

E-mail: jpadmos@padmosverzekeringen.nl

Adres: Vierstraat 28, Yerseke