(H)eerlijk tafelen aan zee

Er waait een nieuwe wind in Renesse. Of eigenlijk: een aangenaam briesje. Het voormalige restaurant Le Marquis bij Badhotel Renesse is namelijk omgetoverd tot het nieuwe Brasserie Bries. De nieuwe formule is laagdrempelig, hip en sfeervol. Maar kwaliteit staat nog altijd voorop.

Brasserie Bries ligt net buiten de drukte van het centrum van de badplaats, op loopafstand van een van de breedste stranden van Zeeland. Daar eerst een stevige strandwandeling maken en daarna lekker tafelen bij Brasserie Bries in Renesse. De ideale combinatie.  De invulling van een vrije middag hoeft niet ingewikkeld te zijn. Maar als het aan gastheer en eigenaar Olav Davidse ligt, wel een beleving. Met de wijziging van de formule wil hij inspringen op die trend.  “Ik hou me graag bezig met productvernieuwing en bekijk dan wat wij hier uit kunnen inpassen in onze brasserie. We hebben er met Bries voor gekozen om het laagdrempeliger te maken. Vloerbedekking eruit, het linnen van tafel en een hippere aankleding. Met een sfeervolle uitstraling en kwaliteit. Op deze manier willen we de jongere generatie aanspreken.”

Metamorfose

“Het was al snel duidelijk wat de naam moest worden voor de nieuwe formule van het restaurant. Bries past bij de natuurlijke omgeving die je hier hebt, het is kort en krachtig en Brasserie Bries, dat klinkt ook gewoon lekker.” Naast een nieuwe naam ging het hele interieur op de schop en vond er een flinke verbouwing plaats aan de voorzijde van het gebouw inclusief een nieuw aangelegde tuin met terras. Davidse vond het belangrijk pure en duurzame materialen te gebruiken. “We hebben veel Douglas hout gebruikt, gecertificeerd hout dat op een verantwoorde manier geproduceerd is. Ook bij de inrichting hebben we daarnaar gekeken. Samen met een binnenhuisarchitect hebben we deze natuurlijke sfeer neergezet met veel hout en natuurlijke kleuren zoals groen- en bruintinten.”

Brasserie Bries klinkt ook

gewoon lekker

Gezondheidstrend: lekker, puur en eerlijk

Uiteraard past deze uitstraling ook bij de pure producten die in de authentieke Zeeuwse keuken gebruikt worden. Ieder kwartaal is er een nieuwe kaart, waar seizoenproducten zoals Oosterscheldekreeft en asperges niet op ontbreken.

Om zich te onderscheiden kiest Brasserie Bries nadrukkelijk voor ‘slow food’; Davidse legt uit: “Er is duidelijk een markt voor deze gezondheidstrend waarbij je ziet dat mensen steeds meer bewust bezig zijn met gezond, puur en eerlijke voeding. Wij sluiten daar op aan door uitsluitend te kiezen voor ingrediënten bij voorkeur van het Zeeuwse land, uit de zee , waar de herkomst traceerbaar is en waarbij de seizoenen gerespecteerd  worden en tevens te kiezen voor gezonde en licht verteerbare gerechten. Daarnaast gebruiken we The Big Green Egg om uiteenlopende producten te bereiden en hebben we hippe gerechten met Japans Wagyu rund op de kaart staan.”

Ik geniet ervan om iedere dag mensen een mooi verblijf of gezellige avondje tafelen te bieden

Gezelschappen en events

“We hebben besloten de brunch nieuw leven in te blazen. Een zondagse brunch met familie was vroeger heel gebruikelijk, dat willen we weer terughalen. Brasserie Bries is heel geschikt voor dit soort gelegenheden voor kleine gezelschappen. Een high-tea, high-wine, high-beer en andere events passen ook prima bij ons. We hebben zelfs een aparte lounge met eigen entree gecreëerd, waar mensen een verjaardag kunnen vieren of borrel kunnen geven.” De van oorsprong Walcherse Davidse kan er voorlopig weer even tegen. Hij is het na 25 jaar hotellerie dan ook nog steeds niet zat. “Ik geniet ervan om iedere dag mensen een mooi verblijf of gezellige avondje tafelen te bieden. Mijn dag is geslaagd als ik mensen tevreden en enthousiast naar huis zie gaan.”

www.brasseriebries.nl