Jacob Jensen viert het 30 jarig bestaan van het CLASSIC horloge

Jacob Jensen viert het 30 jarig bestaan van de iconische classic serie met een vernieuwde variant die zorgt voor een moderne en eigentijdse look en feel met zijn edelstalen milanese band.

Geïnspireerd door de dagelijkse cycli van dag en nacht: de wijzers van het horloge bestaan uit twee contrasterende kleuren. Doordat de wijzerplaat uit diezelfde kleuren bestaat zie je beiden het best wanneer de wijzers op het gedeelte van de tegengestelde kleur wijzerplaat terecht komt. Hierdoor lijkt het alsof de wijzer telkens van kleur verwisselt, net zoals de dag en de nacht dat doen.

Het stijlvolle CLASSIC horloge werd in 1985 ontworpen door Timothy Jacob Jensen. Het was het eerste product dat op de markt werd gebracht onder het handelsmerk JACOB JENSEN en slechts een jaar later werd het horloge opgenomen door het Museum of Modern Art in New York in zijn permanente Design Study Collection. De nieuwe CLASSIC modellen zijn verkrijgbaar in het zwart/zilver, goud/zilver én nu ook als blauw/ zilver combinatie. Beide in zowel heren als dames.

Over Jacob Jensen

Sinds het begin van de jaren’50 heeft Jacob Jensen meer dan 500 producten ontworpen. Daardoor is hij uitgegroeid tot één van de bekendste ontwerpers in Denemarken en ver daarbuiten. Met een originele, simpele en – inmiddels – klassieke vormentaal, heeft hij keer op keer laten zien dat gebruiksvoorwerpen uit ons dagelijks leven in alle eenvoud mooi kunnen zijn. Jacob Jensen is internationaal één van de meest gelauwerde ontwerpers. Voor zijn ontwerpen ontving hij vele prijzen en onderscheidingen en zijn werk wordt in kunst- en designmusea overal ter wereld tentoongesteld. In het Museum of Modern Art in New York maken vijftien van zijn ontwerpen deel uit van de vaste collectie.