Mari van de Ven: ‘Schoonheid komt van binnenuit’

Mari van de Ven is de bekendste make-up artist, hairstylist en kapper van Nederland. Al meer dan 25 jaar voert hij met passie en liefde zijn vakmanschap uit. Het begon allemaal in een salon in Brabant. Hier startte Mari zijn droom. Hij wilde zijn creativiteit delen met heel de wereld.

Dat is gelukt! Via Koffietijd werd Mari een bekend gezicht in Nederland. Sindsdien is Mari niet weg te denken uit de Nederlandse entertainment industrie. Vele bekende Nederlanders mag Mari tot zijn clientèle rekenen. Daarnaast staat Mari nog steeds graag in de salon om zijn klanten te knippen en stylen. Dit maakt hem ook gelijk uniek.

Hij is benaderbaar en bereikbaar voor iedereen. Ook bij Knapp in Wemeldinge kun je inmiddels al twee jaar, om de zes weken, een afspraak maken om jezelf door Mari te laten knippen en stylen.

Naast deze werkzaamheden wordt hij veel gevraagd voor bedrijfsevenementen, workshops en make-overs door heel Nederland.

Wat is je ultieme schoonheidsgeheim?

“Als je niet lekker in je vel zit en je uitstraling verkeerd is, heb je niets aan zelfs het knapste koppie. Schoonheid komt uiteindelijk toch van binnenuit door zo positief en gelukkig mogelijk te leven. Daarnaast kun je aan je uiterlijk werken. Breng regelmatig een bezoekje aan de kapper, ga om de zes weken naar de schoonheidsspecialiste, gebruik goede producten, eet gezond, lig niet in de zon zonder factor 30 of 50 op te smeren, drink veel water en sport. Lees mijn succesverhaal hoe ik mijn ideale figuur heb bereikt in het boek De Hormoonfactor van mijn personal trainer Ir. Ralph Moorman of luister naar mijn verhaal tijdens het Beauty & Food Event op 31 mei.” (Zie aankondiging)

Wat is op dit moment hét product dat je iedereen voor het voorjaar aanraadt?

“Waar ik zelf razend enthousiast over ben is Marc Inbane, een tanning spray waar je mooi bruin en niet oranje van wordt. De spray wordt geleverd met een soort handschoen waarmee je de spray goed kunt verdelen en waardoor de huid er heel natuurlijk uitziet. Het product blijft een dag of vijf zitten zonder vlekken te veroorzaken. Ook is dit product een stuk beter voor je huid. Als je witte benen hebt en geen zin hebt in de zonnebank, dan zeg ik: Marc Inbane.”

Waar let je op wanneer je iemand voorziet van een persoonlijk advies?

“Allereerst kijk ik naar het gezicht. Hoe zijn de vormen, wat voor kleur huid en ogen heeft de persoon. Dat zijn de uitgangspunten. Die informatie heb ik nodig om mensen nog mooier te maken dan dat ze al zijn. Haar en make-up zijn er om je mooier te maken en dat is voor iedereen verschillend. Of je jong of oud bent, of het een fotoshoot of televisie is of voor overdag naar de supermarkt. Wanneer iemand komt voor de hele package, nieuw haar en make-up, kijk ik ook naar iemands uitstraling en persoonlijkheid. Het is een cliché, maar schoonheid komt van binnenuit.”

Tijdens het Beauty & Food Event zal Mari twee spectaculaire make-overs laten zien!

“Ik hoop u tijdens het Beauty & Food Event in Zeeland te ontmoeten en mijn tips met u te mogen delen.”