Metamorfose Sjaak van Zee Herenmode

Wie tijdens het shoppen de Sint Adriaanstraat in Goes aandoet, staat een verrassing te wachten. Op nummer 7, waar al sinds 1925 de winkel van Sjaak van Zee Herenmode zit, is namelijk wat veranderd. De winkel zit er nog steeds, deze is hier natuurlijk niet meer weg te denken, maar heeft een flinke metamorfose ondergaan.

“Het mocht wel wat eigentijdser”, legt eigenaresse Jessica van Zee uit. Al vanaf de straat zie je dat dat gelukt is. Door de lage etalagewanden kijk je meteen de open winkel binnen en ervaar je de sfeer. De drempel om binnen te stappen is letterlijk en figuurlijk verlaagd en eenmaal binnen wordt je verwelkomt door het warme, industriële interieur.

Het witte van voorheen heeft plaatsgemaakt voor diepe kleuren en stoere materialen. Opvallend zijn de blootgelegde stenen muur, de cognackleurige vloer en het behang met leerlook. Ook de toonbank, met de azuurblauwe mozaïektegels en uitnodigende bar valt op. Je zou zeggen dat hier een interieurstylist aan het werk is geweest, maar het meeste blijkt Jessica eigenhandig uitgekozen te hebben. “Ik was al anderhalf jaar ideeën aan het verzamelen. Mijn inspiratie haalde ik bij andere winkels, uit tijdschriften en in horecagelegenheden. Samen met mijn collega Marije heb ik de sfeerelementen uitgekozen, zoals het behang, de houten tafel, de poefjes en de fauteuil.”

Vertrouwd & nieuw

Voor de uitvoering van de verbouwing schakelde Jessica de hulp in van met name lokale bedrijven. “Dat vind ik belangrijk. Je wilt immers zelf ook dat lokale klanten naar jou komen.” En die komen zeker. Vaste en nieuwe klanten weten de verbouwde winkel goed te vinden. Behalve het vernieuwde interieur vinden ze er ook een vernieuwing in collectie. Naast de vertrouwde merken Cavallaro, State of Art, Gardeur, Ledub en John Miller, Cast Iron, CG/Carl Gross en Roy Robson zijn er nu ook de merken New in Town en Lerros te vinden. Dankzij de ruime keuze aan spijkerbroeken, truien, vesten en jacks zal iedere man, jong en oud, een mooie casual outfit vinden en ook in kostuums is nog steeds alle keuze.

‘Het witte van voorheen heeft plaatsgemaakt voor diepe kleuren en stoere materialen’

Goes Modestad – zaterdag 28 september

Bent u benieuwd naar de nieuwe mode, maar vindt u het lastig om deze zo uit het rek of van de plank te kiezen? Kom dan naar de modeshow van Goes Modestad op zaterdag 28 september in de Grote Kerk in Goes. Samen met andere kledingwinkels showt Sjaak van Zee Herenmode de nieuwe collectie. “De show is gratis voor alle bezoekers van Goes. Bovendien houden we, samen met de andere winkeliers uit de St. Adriaanstraat en het Kolveniershof, het ‘fashionable Food & Fashion Event’, waarbij we mensen op straat een hapje en drankje aanbieden. Ook lopen er mannequins rond met onze mode-items.”

Jessica is zeer enthousiast over het mode-aanbod in Goes. “Goes is écht een modestad, met zowel een breed aanbod in heren- en damesmode in alle stijlen en prijsklassen, als in schoenenmode. Iedereen kan voor een complete outfit slagen in Goes. Ze zijn dan vanzelfsprekend ook van harte welkom bij Sjaak van Zee Herenmode.