‘MSC Euribia, stijlvol en duurzaam cruisen’

Als Zeeuwen kennen we de containerreuzen van MSC die de Westerschelde bedwingen. Altijd imposant en regelmatig te zien bij de Bocht van Bath of aan de Vlissingse boulevard. Maar waarin MSC niet minder een wereldspeler is, is de cruisedivisie. Met MSC Cruises kom je op de mooiste plekken op aarde met de prachtigste cruiseschepen én met oog duurzaamheid, maar daaover later meer. VIVACE ging in Hamburg aan boord van de Euribia, hun nieuwste cruiseschip, en vaarde via de Elbe, Noordzee en de Maas af naar Rotterdam, waar dit cruiseschip voor het eerst aanmeerde aan de voet van de iconische Erasmusbrug. 

300 jaar maritieme geschiedenis

De cruisedivisie van MSC Group, het toonaan-gevende Zwitserse scheepvaart- en logistiek-conglomeraat met een maritieme geschiedenis die meer dan 300 jaar teruggaat, houdt hoofdkantoor in de Zwitserse stad Genève en omvat twee afzonder-lijke merken – een eigentijds en luxemerk. Het eigentijdse merk MSC Cruises is het op twee na grootste cruisemerk ter wereld en befaamd in Europa, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Zuidelijk Afrika met een groter marktaandeel en meer ingezette capaciteit dan welke andere speler dan ook. Het is ook het snelst groeiende wereldwijde cruise-merk met een sterke aanwezigheid in het Caribisch gebied, Noord-Amerika en het Verre Oosten. Met 22 moderne schepen biedt MSC Cruises haar gasten een unieke en veilige cruise-ervaring. Aan boord kan men genieten van internationale gerechten, entertainment van wereldklasse, bekroonde familie-programma’s, sportfaciliteiten, spa, zwembaden en zoveel meer.

Parels van het Noorden

De MSC Euribia springt meteen – niet alleen vanwege de indrukwekkende hoogte en lengte – in het oog, want voor het eerst is de romp zelf een visueel meester-werk, getiteld #SaveTheSea. MSC Cruises’ nieuwste schip vaart verschillende routes, zoals naar het hoge noorden met haar fjorden, Kopenhagen, Hellesylt, het Geirangerfjord, Alesund, Flaam en Kiel. Momenteel vaart MSC Euribia de populaire ‘Parels van het Noorden’ route met als vaarroute Rotterdam, Zee-brugge, Le Havre, Southampton en Hamburg. In de winterperiode meert MSC Euribia wekelijks aan in deze havens. Dichtbij huis inschepen dus! Maar de Euribia brengt je in 2024-2025 ook richting Zuid-Europa en de Emiraten. 

Liever wat verder weg? 

Met de cruises van MSC bepaal je zelf waar je heen gaat en voor hoe lang. Kies uit de beste cruise-bestemmingen, met een grote verscheidenheid aan routes uitgestippeld om de bezienswaardigheden, geluiden en smaken van ‘s werelds meest intrigerende culturen te ontdekken. De MSC schepen varen het hele jaar door in de Middellandse Zee en het Caribisch gebied – met een bezoek aan Ocean Cay MSC Marine Reserve, hun privé-eiland in de Bahama’s. De zogenaamde seizoensroutes omvatten naast Noord-Europa ook Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Azië, Noord-Amerika, Dubai, Abu Dhabi en Qatar en Saoedi-Arabië en de Rode Zee.

Langste LED-koepel op zee

Terug naar de MSC Euribia: met alle zintuigen hebben we genoten van de bijzondere ervaring om te varen en te verblijven op een cruiseschip van wereldklasse en -formaat. Met tien restaurants waaronder vijf specialiteiten–restaurants, 21 bars en lounges en vijf zwembaden verwelkomt dit innovatieve schip met maar liefst negentien dekken haar gasten met het beste uit de internationale keuken, entertainment op niveau, ontspannende bars en lounges. Maar ook een van de grootste winkelcentra op zee, een luxueuze spa en fitnesscentrum, een waterpark en het MSC Foundation Lab inclusief een gloednieuw kindergedeelte met educatieve activiteiten rond het thema duurzaamheid. Het parade-paardje is de Galleria Euribia met de langste LED-koepel op zee, een 112 meter lange promenade die het sociale hart van het schip vormt. Het is de thuisbasis van tal van winkels, bars, restaurants en entertainment faciliteiten. Een van de toppers is het Delphi Theatre met 945 zitplaatsen dat elke avond live entertainment biedt van wereldklasse met een compleet zevendaags programma aan topshows.

Facts 

MSC Euribia is het 22e schip in de MSC Cruises vloot. Het schip strekt zich uit over 19 dekken en telt 2.419 hutten voor 6.334 passagiers en meer dan 35.000 m2 aan openbare ruimte. Brutotonnage 184.011 ton. Lengte 331 m, breedte 43 m en hoogte 73,6 m.

Vriendelijk personeel

Opvallend is het personeel dat overal ruim voorhanden is en steeds vriendelijk beschikbaar is voor elke vraag. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en de steward zorgt er dagelijks voor dat deze ook tip-top in orde blijft, zoals je dat ook in een hotel gewend bent, maar dan nog een klasse beter… Vervelen hoef je je niet, ook niet op een zeedag, als er gevaren wordt. Start de dag met een wandelng of rondje harddlopen op het parcours op een van de bovenste dekken en stort je na deze frisse neus in de gym met absolute top-apparatuur van Technogym® waar ook altijd een trainer beschikbaar is om je te helpen. Of kies voor een van de zwem-baden. Wist je trouwens dat de Euribia een van de grootste zwembaden op zee heeft? Na een fantastisch ontbijt in een van de restaurants, slenter je heerlijk door de promenade met diverse winkeltjes. De hele dag door zijn er ver-schillende activiteiten aan boord. Kinderen kunnen ook hun hart ophalen aan boord in speciale zones voor alle leeftijden en in het aquapark en klimparcours bovenop op het schip. MSC Euribia beschikt over zeven ruimtes volledig gewijd aan kinderen en tieners met eindeloos entertainment. Meer dan 100 uur live entertainment per cruise voor kinderen en tieners georganiseerd in de clubs van MSC Cruises. Daarnaast beschikt MSC Euribia over het eerste MSC Foundation Youth Centre met activiteiten gebaseerd op een duurzame toekomst, extra ruimte voor tieners en negen live familiespelshows. 

‘Met alle zintuigen ervaar je het varen en verblijven op dit cruiseschip van wereldklasse’

Fenomenale Caroussel Lounge

Meer je tijdens de cruise aan in een van de havens, kies dan voor een van de geheel verzorgde excursies om zo de mooiste plekken aan land te ontdekken of ga op eigen gelegenheid op onderzoek uit. Dineren aan boord is een heuse uitdaging, want wat kies je, met zo’n divers aanbod aan restaurants en wereldkeukens? De avond wordt extra feestelijk met een muziek- of theatervoorstelling in het theater en sluit af met een drankje in een van de vele bars en lounges. Wat dacht je van de Caroussel Lounge met een panoramisch uitzicht op zee met elke avond live muziek door de grootste bigband op zee met maar liefst negentien muzikanten…

‘De kamers zijn comfortabel en de 

service beter dan je 

gewend bent’

Ontspannen in de spa 

Wil je na alle vertier even echt tot rust komen, bezoek dan de MSC Aurea Spa: een wereld van ontspanning, welzijn en schoonheid die beschikt over een exclusieve thermale ruimte met sauna, stoombad en whirlpool, koud- en warmwater baden en een professionele haar- en nagelsalon en heuse barbershop. De eigentijdse Balinese spa die is ontworpen om uw lichaam en ziel te revitaliseren biedt een uitgebreide keuze aan authentieke massages en schoonheidsbehandelingen. 

Duurzaamheid

De MSC Euribia, het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises, werd in juni gedoopt in Kopenhagen en is momenteel het meest energie-efficiënte cruiseschip design ooit gebouwd en het tweede schip in de MSC Cruises vloot dat wordt aangedreven door LNG, de schoonste scheepsbrandstof die op grote schaal beschikbaar is. De Euribia voltooide een netto nul emissie cruise op haar eerste reis van Saint-Nazaire naar Kopenhagen, met behulp van bio-LNG. LNG is een overgangs­brandstof, het ontwerp van de LNG-schepen van MSC Cruises maakt het mogelijk om ze in de toekomst om te bouwen zodat ze op groene methanol kunnen varen. MSC Euribia is eveneens uitgerust met innovatieve milieu­technologieën, waaronder geavanceerde afvalwater­behandelings- en afvalbeheer­systemen. Ook bieden steeds meer moderne havens walstroom aan. Zo koerst MSC Cruises af op netto nul emissie in uiterlijk 2050. Met al deze doelen en technologische innovaties onderstreept MSC, als familiebedrijf met een wereldwijde maritieme geschiedenis sinds 1675, haar passie voor de zee. Dit krijgt ook vorm in de non-profit MSC Foundation, een toonaangevende wereldwijde filantropische stichting die initiatieven voor oceaanbehoud ondersteunt en werkt aan het herstellen van de kritieke balans tussen mens en natuur. De Foundation koestert de blauwe planeet, haar mensen en het gedeelde culturele erfgoed. Ook helpen ze door rampen getroffen bevolkingen en kwetsbare gemeenschappen middels onderwijs, duurzame ontwikkeling en humanitaire medische programma’s.

‘De promenade vormt het 

sociale hart 

van de Euribia’

Yacht Club

Behoefte aan absolute rust, ontspanning en privacy? Aan boord van de Euribia kan je ook kiezen voor MSC Yacht Club, als het ware een ‘schip in een schip’.  Dit biedt een exclusief vakantieverblijf en een ongeëvenaarde cruise-ervaring in volledige sereniteit, extra exclusiviteit en privacy. Dit geprivatiseerde deel van het schip met key-card toegang is exclusief toegankelijk voor MSC Yacht Club gasten. Het biedt stijlvolle privéfaciliteiten, prachtige kamers en tal van speciale voorzieningen, zoals een panoramische lounge, high-end restaurant, elegant zwembad, luxe spa en een afgeschermd zonnedek. Gasten die verblijven in de MSC Yacht Club profiteren zodoende van een keur aan bijzondere privileges, gepersonaliseerde service en een groot aantal speciale vrijetijds- en entertainment-mogelijkheden naast het meer dan riante recreatie- en entertainmentaanbod dat op het hele schip beschikbaar is. 

Alles weten over MSC Cruises, de MSC Euribia, mogelijke vaarroutes en hoe een cruise te boeken, kijk dan op:

>  msccruises.nl

Tekst Marc Dorst  

Fotografie  MSC Cruises