Niet zomaar een bloemist

Vrolijke kleuren, kleine knusse kamertjes vol fantastische musthaves, de heerlijke geur van bloemen en dat allemaal in het authentieke pand van Huis van Bloemen | Meent & Bouman op Koorkerkhof 14 in Middelburg.

Bij binnenkomst word ik hartelijk ontvangen door Peter en Bertine van de Meent, eigenaren van Huis van Bloemen. Sinds februari 2018 openden zij de winkel, recht onder de Lange Jan. Aan alles is te merken dat Peter en Bertine dol zijn op Middelburg en op bloemen. “De stad Middelburg wordt steeds mooier”, vertelt Bertine. Het stel woonde tot voor kort in Veenendaal boven de in 2002 geopende bloemenwinkel. Regelmatig keerden ze terug naar Zeeland voor een welverdiende vakantie. “We vonden het altijd jammer dat we weer terug naar Veenendaal moesten. Tijdens onze vakantie in 2016 zagen we dit pand en in november 2016 was de koop rond.”

Specialiteiten

Dat Huis van Bloemen geen gewone bloemenwinkel is, is bij binnenkomst gelijk te zien. Naast mooie snijbloemen, boeketten van verse bloemen, (buiten)planten, rouwarrangement en trouwbloemen, hebben Peter en Bertine een groot en divers aanbod van zijden bloemen. Niet alleen de aanschaf, maar ook het huren van zijden bloemen is erg populair. “Mede voor toeristen met een eigen vakantiehuis is dat erg interessant. Drie tot vier keer per jaar brengen wij nieuwe bloemen die passen bij het seizoen, net wat de klant wenst.” Verse boeketten kunnen wekelijks of tweewekelijks geleverd worden. “Hier wordt zakelijk veel gebruik van gemaakt, maar ook particulieren stappen hiervoor geregeld binnen.”

Interieuradvies

Ook voor interieuradvies kunt u bij Peter en Bertine terecht. Zij verzorgen de groene aankleding en potterie maar ook diverse accessoires voor zowel particuliere als zakelijke klanten. “Goed advies vinden wij belangrijk. Daarnaast gaan we met het seizoen mee en struinen we elke week van alles af voor de leukste musthaves.” Des Pots, Uashmama en O4home zijn enkele merken die te vinden zijn in de winkel op het Koorkerkhof. “We werken het liefst met exclusieve en eerlijke producten.”

‘De stad Middelburg wordt steeds mooier’

Huis van Bloemen | Meent & Bouman

Koorkerkhof 14, Middelburg (onder Lange Jan) 

Tel. 0118 43 67 75 

www.huisvanbloemen.nl

Tekst & Fotografie  Marina Smits