Nieuwe culinaire aanwinst voor Zierikzee: Cristó

– advertorial –

Na twee decennia van rust verrijst deze Phoenix aan de Oude Haven van Zierikzee. Op nummer 11 wordt het in het beroemde pand weer ouderwets genieten! Maar dan wel in een jas van deze tijd. En wilt u na afloop niet meer terugrijden, blijf dan heerlijk overnachten in een van onze comfortabele hotelkamers of suites. En geniet de volgende ochtend van een kakelvers à la carte ontbijt in ’t Gouden Elfje. Om vervolgens na een kleine stadswandeling weer voldaan huiswaarts te keren.

Vanaf zaterdag 7 december 2019 is het zover: Schouwen-Duiveland is met Cristó net voor de feestdagen een gastronomisch restaurant rijker. De grandeur van weleer keert terug in de monumentale binnenstad van Zierikzee. Romantisch gelegen aan de Oude Haven kookt chef de cuisine Kees Visser met zijn team de sterren van de hemel. In restaurant Cristó geniet je van in basis klassieke gerechten uit de Franse keuken, op een hedendaagse wijze bereid en gepresenteerd. Vernoemd naar de beroemde Spaanse veldheer uit de zestiende eeuw kom je dan ook echte pinxtos uit Baskenland tegen. En adviseert sommelier Lianne Willemse er heerlijke wijnen bij, waaronder ook een aantal bijzondere Baskische wijnen. Geniet van een werkelijk heerlijke avond of een zorgeloze zondagmiddag!

Restaurant Cristó Vernoemd naar de Spaanse veldheer Cristóbal Mondragon
De Opkamer Ook beschikbaar voor uw exclusieve privé-diner!

Geopend van woensdag tot en met zaterdag vanaf 18.00 uur, op zondag tussen 12.00 en 20.00 uur. Maandag en dinsdag gesloten.

Reserveren wordt aanbevolen, tijdens weekenden en feestdagen noodzakelijk. Menu’s vanaf 37,50 euro. Parkeren kan gratis op de Mosselboomgaard (vanaf 18.00 uur) of Havenpoort (hele dag). Rolstoelvriendelijk. Honden niet toegestaan. Overnachten is mogelijk.

Tekst Govert Janzen

Fotografie Kees Visser