Nieuwe historie in De Lindeboom Serooskerke

Al in 1871 was Serooskerke een herberg ‘De Lindeboom’ rijk, vernoemd naar de lindeboom die pal voor het pand stond. De Lindeboom was in de vele jaren die volgden een café-restaurant, logement en koffiehuis. Jammer genoeg ging het halverwege vorige eeuw bergafwaarts, raakte het pand in verval en stopte De Lindeboom met bestaan. Maar nu is hij terug en mooier dan ooit tevoren.

Investeerder Léon Overdulve, van OOS International, zag mogelijkheden voor een nieuwe brasserie/B&B ‘De Lindeboom’ in de oude pastorie van het dorp. Hij nam contact op met Mirjam en Edi d’Astolto en Remco Wijkstra, die op dat moment het succesvolle restaurant van Hotel the Roosevelt in Middelburg runden. Zij haakten graag aan bij dit nieuwe avontuur.

De oude pastorie moest compleet verbouwd en opgeknapt worden. “Het belangrijkste was, dat het een warme, nette en laagdrempelige uitstraling zou krijgen. Het mocht luxe en robuust zijn, maar wel zo dat iedereen zich er welkom voelt”, legt Mirjam uit. En dat is gelukt. De opgeknapte buitengevel is statig, maar de lieflijke luifeltjes maken het weer zacht. Binnen zijn het visgraatparket, de antracietkleurige kozijnen en de inrichting van de B&B-kamers met boxsprings en prachtig sanitair bijzonder luxe. Maar de comfortabele zachtgroene stoelen aan de houten tafels, de gezellige haard en het typisch Zeeuwse fotobehang maken het geheel juist weer heel huiselijk en warm.

‘Het mocht luxe en robuust zijn, maar wel zo dat iedereen zich welkom voelt.’

‘Toeristen en zakelijke bezoekers, iedereen is hier welkom, zowel in onze B&B als brasserie.’

“Het fotobehang en de foto van het oranje Zeeuwse meisje zijn uit de foto-collectie ‘Gelijkheid en respect’ van Rem van den Bosch. Die boodschap past goed bij ons en het Zeeuwse aspect natuurlijk ook. We hebben een prachtige provincie, die veel te bieden heeft. Dat nemen we ook mee in onze gerechten. We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk van vis, vlees, groenten en fruit uit de streek te halen.”

Vervolgens gaat Edi in de keuken met het grootste respect met deze ingrediënten om. “Hij heeft een eigen stijl van koken, waarbij hij het product echt puur het product laat zijn. Dus als worteltjes in het seizoen zijn, krijg je geen wortelmousse of iets dergelijks, maar echt dat knapperige worteltje, precies zoals het is.”

Waar De Lindeboom een historie had als gastvrije plek voor doorreizigers van Serooskerke, heeft hij die bestemming nu dus opnieuw. “Toeristen en zakelijke bezoekers, iedereen is hier welkom, zowel in onze B&B als brasserie. We hopen dat ze zich bij ons thuis voelen.”

Tekst Kim de Booij

Fotografie De Lindeboom