hans everse

Ondernemingsgroei?

‘Groeien doe je niet alleen’

Column door Hans Everse.

Op 20 maart is de lente weer begonnen. Zoals u weet staat de lente voor bloei en groei. Ook bij mensen zit groeien in de genen. Stilstand is achteruitgang, wordt vaak gezegd.

Als we niet groeien, doen we het blijkbaar niet goed en worden we zelfs onrustig. In het bedrijfsleven is dat net zo. Als uw bedrijf niet groeit, dan telt u toch zeker niet mee?

Fysieke groei nastreven is niet altijd de beste keuze. Het kan voor een ondernemer ook goed zijn om een tijdje te consolideren, in plaats van te focussen op meer omzet, meer personeel, grotere huisvesting, etc. Of om te kiezen voor meer marktaandeel, een betere dienstverlening, hogere klanttevredenheid of meer innovatie. Ook dat is groei! 

Wat bedoelen we eigenlijk met ondernemingsgroei? Ga je voor groei van het resultaat, dan gaat dat niet vanzelf. Succes vraagt hard werken aan je ondernemingsdoelstellingen. Een goed strategievormingsproces en een dosis wil en vermogen om de strategie uit te voeren is noodzakelijk. Voor een ondernemer is het geweldig om de belangrijkste doelstellingen in één oogopslag te zien. Zo blijven de doelstellingen in beeld en kan de ondernemer de voortgang continu volgen en tevens bewaken. De doelstellingen zouden zelfs verder kunnen gaan dan alleen financieel. Doelen op het gebied van marketing, organisatie en natuurlijk ook innovatie moeten goed worden gemonitord. Een prachtig middel om dit allemaal te monitoren is een managementdashboard.

Groeien doe je niet alleen, maar samen met anderen. Of zelfs door middel van het inzetten van technologie. Je kunt data vertalen naar bruikbare inzichten met als gevolg dat ook de processen efficiënter en gebruikersvriendelijk worden. De onderneming wordt hier beter, sneller en succesvoller van. En daar krijgen wij bij Visser & Visser energie van! Zo’n managementdashboard kunnen we snel opleveren. Wij kiezen voor de praktische aanpak. Geen ellenlange ontwerptrajecten, maar snel aan de slag en laten zien wat de mogelijkheden zijn. Resultaat telt om de groeidoelstelling te realiseren!