One-stop-shop formule voor reuma­patiënt in Zuid West Nederland

– advertorial – 

Reumazorg Zuid West Nederland is een nieuw concept om reumapatiënten in de hele zuidwest regio zorg op maat te bieden. Die zorg wordt dicht bij de patiënt gebracht via vestigingen en locaties in de regio. De planbare zorg, waar het bij deze groep chronische patiënten hoofdzakelijk om draait, is veel minder belastend dan voorheen. De vestiging Roosendaal draait nu op volle sterkte sinds juli 2015 met vier reumatologen en een volledig onder­steunend team van reumaverpleegkundigen, secre­tariaat en een eigen bloedprik- en röntgenfaciliteit.

Het kan een patiënt wel 6 à 8 bezoeken naar een arts of ziekenhuis besparen, omdat alles in één bezoekronde valt. Een standaardbezoek aan Reumazorg kost ca. 50 minuten. Als het nodig is kan een patiënt aansluitend zijn of haar medicatie per infuus ontvangen. De toediening hiervan varieert van twee tot vijf (!) uur. Hiervoor is een aparte ruimte ingericht met comfortabele stoelen, waar een patiënt in een ontspannen sfeer zijn kuur kan ondergaan.

Een leven lang

Een patiënt start de behandeling bij Reumazorg Zuid West Nederland met een kop koffie aan een grote koffietafel in het midden van de ontvangstruimte. “Hier ontmoeten mensen elkaar, allemaal lotgenoten die graag ervaringen uitwisselen. In een ontspannen sfeer naar een arts gaan verhoogd zeker het ‘welzijn’ van patiënten,” zo ervaart ook

dr. Joop Harbers, één van de enthousiaste reumatologen die met overtuiging is gestart bij Reumazorg Zuid West Nederland. “Hier in Roosendaal hebben we nu een volwaardige poli waar er altijd drie artsen aanwezig zijn. De drempel voor behandeling van incidentele klachten ligt bij ons een stuk lager dan in een ziekenhuis. Onze one-stop-shop formule klinkt heel trendy maar is zowel voor onze patiënt als voor ons erg prettig. Reuma is een chronische ziekte, die zich soms op jonge leeftijd openbaart. Wij behandelen sommige patiënten dus een leven lang.”

Hoogwaardige specialistische zorg

De drie hoofdvestiging van Reumazorg Zuid West Nederland zijn gevestigd in Terneuzen, Goes en Roosendaal. Daarnaast is er spreekuur op locatie in Oostburg, Hulst, Vlissingen, Zierikzee en Zeist.

“Tot nu toe zijn er vooral positieve reacties van onze patiënten,”

vertelt Joop Harbers. “Het succes is in een drietal speerpunten te vatten: Reumazorg Zuid West Nederland levert zeer hoogwaardige specialistische zorg met korte wachttijden en een zeer persoonlijke benadering! Daarnaast leveren wij een bijdrage aan onderzoek dankzij het eigen ICT programma waarin alle data van onze vestigingen op dezelfde manier wordt verwerkt. Dit geeft ons veel informatie over o.a. de effecten van het toedienen van medicatie. Vanuit diverse universiteiten is hier al interesse in getoond. Voor wetenschappelijk onderzoek zijn deze gegevens bijzonder waardevol. En zo kunnen wij ook bijdragen aan het vergroten van kennis over reumatische aandoeningen en de effecten op langere termijn. Dankzij wetenschappelijk onderzoek is de kwaliteit van leven van reumapatiënten in de afgelopen 30 jaar enorm verbeterd en met meer onderzoek blijkt dit nog steeds te verbeteren. En daar dragen wij graag aan bij!

Reumazorg Zuid West Nederland

Vestigingen in Goes, Hulst, Oostburg, Roosendaal, Terneuzen, Vlissingen, Zierikzee, Zeist. Meer informatie vindt u op

www.reumazorgzwn.nl