‘Ook hiervoor naar de huidexpert’

Voor hen die nog denken dat een schoonheidssalon er alleen is voor verwenmomentjes… lees verder. Ellen Oudenaarden legt uit hoe ze als huidexpert juist ook oplossingen biedt voor dat ene vervelende pigmentvlekje, dat kleine wratje, die net wat te dunne wenkbrauw, dat hardnekkige vetrolletje en nog veel meer.

Ellen Oudenaarden is al 28 jaar schoonheidsspecialiste en wist al op jonge leeftijd dat dit was wat ze wilde doen. “Ik was helemaal geen make-upmeisje, maar met mijn moeder ging ik altijd mee naar de schoonheids-specialiste en wat ze daar aan huid-verbetering deden, vond ik ontzettend interessant. Vooral hoe blij je iemand ermee kunt maken. Sindsdien is het mijn passie.”

Nieuwste apparatuur voor de beste resultaten

Die passie is terug te vinden in Ellens salon aan de Opril Beestenmarkt 1b in Goes. Behalve dat je direct een goed gevoel krijgt als je binnenstapt, zie je ook aan de moderne apparatuur dat je hier in goede handen bent. “Investeren in hoogwaardige apparatuur vind ik belangrijk. Hoe beter de apparatuur, hoe beter de resultaten. Daarom heb ik onlangs ook de Pico laser besteld, een geavanceerde laser waarmee ik tatoeages volledig kan verwijderen.”

Tatoeageverwijdering

Bij tatoeageverwijdering denk je wellicht nog aan vage vlekken die uiteindelijk overblijven, maar dat is verleden tijd, legt Ellen uit. “Oude lasers werken alleen op zwarte inkt, maar de Pico laser kan alle kleuren pigment verwijderen. Weg is dus echt weg. Hoeveel behandelingen je daarvoor nodig hebt, is afhankelijk van het soort pigment, hoe diep het in je huid zit, hoe oud je tatoeage is en zelfs welke naald er destijds is gebruikt.”

Laserontharing

Lasertechniek wordt voor veel meer schoonheidsbehandelingen gebruikt. “Laserontharing bijvoorbeeld. Dit voorjaar heb ik hiervoor nog een nieuwe laser aangeschaft. Hiermee kan ik naast donkere haren nu ook lichtere haren verwijderen. Goed om te weten is dat dergelijke behandelingen in het gelaat soms door je zorgverzekeraar vergoed worden.”

 

‘Huidverbetering 

is zo ontzettend 

interessant, vooral hoe blij je iemand 

ermee kunt maken’

Plasmabehandelingen voor huidoneffenheden

Voorheen werd laser ook vaak gebruikt om huidoneffenheden te behandelen. Denk aan pigmentvlekjes, vetbultjes, gesprongen bloedvaatjes of fibroompjes. “Nu zet ik daar plasmabehandeling voor in. Je kunt het zien als de opvolger van de laser, een nieuwere en betere techniek. Met plasma kan ik huid-oneffenheden nog preciezer verwijderen, zonder pigmentverlies of littekens. Het gaat ontzettend snel. Eén behandeling van een kwartier is al voldoende.”

Cryolipolyse voor verwijdering van ongewenste ‘rolletjes’

Fijn om zo snel van die kleine ongemakken af te zijn. Kon dat ook maar met dat irritante vetrolletje op je buik, die eeuwige love-handle of dat lelijke vetrandje bij je bh. “Dat kan dus ook, met cryolipolyse, oftewel het bevriezen van vetcellen. Het is ideaal voor mensen die op zich prima op gewicht zijn, maar net dat ene vetrandje niet kwijtraken. Na 3 behandelingen van 50 minuten in een periode van ongeveer 24 weken ben je van dat eeuwige vetrandje af.”

‘Ook mannen komen steeds vaker naar mijn salon’

Permanente make-up

Schoonheidsbehandelingen draaien echter niet alleen om het verwijderen van huidoneffenheden, stipt Ellen nog aan. “Het gaat ook om het voorkomen ervan. Ik bied daarom ook behandelingen in huidverbetering en -verzorging aan. Tijdens een intakegesprek adviseer ik je over de beste behandeling voor jouw huid. En ik kan met permanente make-up ook iets aan je huid toevoegen. Te dunne wenkbrauwen wat opvullen bijvoorbeeld. Daar gebruik ik een speciale hairstroke techniek voor, haast niet van echte haren te onderscheiden. Er is dus ontzettend veel mogelijk, meer dan je denkt.”

Benieuwd naar wat Ellen voor jou kan betekenen? Boek via www.ellenoudenaarden.nl zelf een intakegesprek in en ontdek het.  

Schoonheidssalon Ellen Oudenaarden   |  Opril Beestenmarkt 1b Goes

www.ellenoudenaarden.nl

Tekst Kim de Booij  

Fotografie Destiny van Geffen