‘Ruim je kast op en doneer voor het goede doel’

Liefde voor kleding en elkaar

Deze zomer opent deeltwee, een nieuwe winkel en ontmoetingsplek in de binnenstad van Goes. Het initiatief staat voor duurzaamheid en verbinding en krijgt de vorm van een stichting zonder winstoogmerk.

Kleding kopen is ont-zettend leuk. Er goed uitzien geeft zelf-vertrouwen. Af en toe iets nieuws kopen voor jezelf geeft een goed gevoel. Maar wat mag dat kosten? En dan bedoelen we dat niet alleen financieel. Onze kleding wordt vaak onder nare omstandigheden gemaakt. Ten koste van ons milieu en ten koste van mensen. Er is wereldwijd nog teveel slavernij en kinderarbeid, zeker in de kledingindustrie. Daarbij hebben we met z’n allen veel kleding over. deeltwee wil je dan ook inspireren om kleding te hergebruiken. Lekker snuffelen naar tweedehands kleding waar een ander misschien niet meer blij van wordt, maar jij juist wel! En omdat de prijzen veel lager liggen dan bij nieuwe kleding houd je nog geld over ook.

Ontmoeting en goede doelen

deeltwee wordt ook een ontmoetings-plek. Dus kopen mag, maar hoeft niet. Kom gewoon gezellig voor een praatje en een bakje koffie of thee. Kinderen kunnen gewoon mee, want er komt een leuke speelhoek. Als stichting wil deeltwee geen winst maken, maar het geld dat over is doneren. Dat kan lokaal zijn, maar vooral goede doelen die moderne slavernij en kinderarbeid tegengaan, dragen wij een warm hart toe. Kleding die overblijft, wordt niet vernietigd, maar aan andere stichtingen gegeven. Door het concept wil deel-twee dus een bijdrage leveren aan duurzaamheid en verbinding. Dat het veel mensen aanspreekt, blijkt uit de vele enthousiaste reacties. Inmiddels is er al een pool van zo’n twintig vrijwilligers!

 

Doneer kleding

Ruim je kast op en doneer! Nog een paar maanden, dan openen we onze deuren. Een geschikt pand is al gevonden in de Goese Gasthuisstraat en is er veel kleding binnengekomen. Maar we kunnen natuurlijk nog veel meer mooie en schone dames-, heren- en kinder-kleding gebruiken. Ook schoenen, tassen en accessoires zijn welkom. Dus als je je kast gaat opruimen, houd de kleding voor deeltwee apart. Zo deel je met anderen en krijgt het een tweede leven! Kijk op www.deeltweegoes.nl voor het inleveren of ophalen. Deel jij ook mee? Tot snel! 

 

Crowdfunding

Word lid van de ‘Club van 0113’ en steun deeltwee bij de opstart voor nog geen € 100. Ga naar deeltwee.nl voor meer info en wat je er voor terugkrijgt!

Interesse?

Kijk op deeltweegoes.nl, maar volg ze zeker op Instagram / Facebook voor het laatste nieuws!