zeeuwse branding

Sfeervolle koffiebar op locatie naar keuze

Rob Clarijs, oprichter van De Zeeuwse Branding en gepassioneerd koffiebrander, wil dáár waar het niet verwacht wordt, de mensen kennis laten maken met koffie van hoge kwaliteit. Waar normaal gesproken thee of koffie wordt geschonken uit een kan of de welbekende druk-op-de-knop-automaat, bevindt zich nu misschien wel een ware koffiebar!

Een aantal jaar geleden, bij de opening van het oesterseizoen, stond barista Rob Clarijs al zijn befaamde koffie te serveren aan de gasten. Hier groeide de behoefte om buiten horecagelegenheden om mensen goede koffie aan te bieden. Zo ontstond de mobiele koffiebar voor uiteenlopende evenementen. “Alleen een stopcontact is noodzakelijk. Geen water, niks”, vertelt Clarijs. “Dat kan op een klein besloten feest zijn, zoals een bruiloft. Maar ook bij een groot evenement waar een paar duizend man binnen drie uur een cappuccino wil bestellen.”

Perfect en met passie

Rob wil de mensen graag verrassen met een perfect uitgebalanceerde espresso of cappuccino van hoogwaardige kwaliteit. Inclusief latte art in de vorm van een hartje, blaadje of een ander figuurtje. Er wordt een beleving aan de gasten meegegeven, die je doet denken aan een echt koffiecafé. Je verkoopt op dat moment niet alleen het kopje koffie, maar een combinatie. Je legt de bezoeker hiermee in de watten met iets wat niet meteen verwacht wordt.” Bijvoorbeeld op de Abdij in Middelburg, waar jaarlijks de oesterpartij plaatsvindt. “Hier komen een paar honderd mensen tegelijkertijd binnen. Normaal gesproken wordt daar vooraf gezette koffie geschonken uit grote kannen. Niemand denkt daar verder over na, het kopje koffie wordt naar ‘binnengegooid’ om het maar even zo te zeggen. Inmiddels wordt er al een aantal jaar op rij sinds een perfecte cappuccino of vers gezette espresso geserveerd. Dát onthouden de mensen, ze genieten er echt van!”

Rob Clarijs zit niet stil. Zo ging hij vorig jaar op de meest toonaangevende barista-wedstrijd, de Coffee Masters in Londen naar huis met de eerste prijs. Recent ontwikkelde hij samen met sterrenchef Syrco Bakker van Pure C** de sublieme koffie ‘Oostenwind’. Schitterend verpakt en vergezeld met fraaie kopjes. Zo breidt Clarijs zijn koffiepassie met vol enthousiasme steeds weer uit.

www.dezeeuwsebranding.nl

Tekst Eva Hesemans

Fotografie Jorian Lub