Stap op weg naar uitstootvrij cruisen

De haven van Rotterdam verwelkomde in november voor het eerst de MSC Grandiosa, het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises. Met de MSC Grandiosa zet MSC Cruises een belangrijke stap op weg naar naar uitstootvrij cruisen. Het immense schip van 331 meter lang, 43 meter breed en 65 meter hoog biedt plaats aan 6.334 passagiers. VIVACE nam een kijkje aan boord.

De MSC Grandiosa, gedoopt in Hamburg door niemand minder dan Sophia Loren, doet een gooi naar het meest milieuvriendelijke cruiseschip met een systemen die de zwavelemissie met 97% verminderen, uitlaatgassen omzet in onschadelijk stikstof en water en bijvoorbeeld een innovatief afvalwaterreinigingssysteem dat voldoet aan de hoogste internationale normen; afvalwater heeft na het uitgebreide zuiveringsproces bijna-drinkwaterkwaliteit. In combinatie met besparende maatregelen, zoals warmteterug­winning en led-verlichting, maakt dit MSC Grandiosa tot de meest duurzame nieuwe MSC-aanwinst ooit.

Uitgebreid vermaak aan boords

MSC Grandiosa is niet alleen goed voor het milieu, ook de gasten varen er wel bij. Zo heeft het schip een 93 meter lange luchtpromenade in mediterrane stijl als sfeervolle ontmoetingsplek vol specialiteitenrestaurants en winkels. Op entertainmentgebied heeft het schip twee gloednieuwe Cirque du Soleil at Sea shows, exclusief ontwikkeld voor MSC Grandiosa. Voor cultuurliefhebbers is er het museum met originele etsen van impressionist Edgar Degas, voor kinderen zijn er speelruimtes ontworpen in samenwerking met LEGO en Chicco. Daarnaast is elke hut uitgerust met virtuele persoonlijke cruise-assistent ZOE die gasten helpt te navigeren door het uitgebreide aanbod aan boord. Maar liefst 1.704 bemanningsleden zorgen ervoor dat het de passagiers aan niets ontbreekt.