Stoer, puur, eerlijk en lekker

Begin februari opende grill-restaurant Dockside de deuren van het als de Witte Villa bekend staande pand aan de Westkade in Sas van Gent. Op de kop af in veertien maanden tijd werd de voormalige dienstwoning van Rijkswaterstaat van top tot teen verbouwd en in oude luister hersteld. Het beeldbepalende gebouw werd daarmee van de ondergang gered en biedt nu een perfect onderkomen voor een heel bijzonder restaurant.

Ze wilden nog eenmaal weer helemaal opnieuw beginnen. De Sasse ondernemers Jens en Bart Hoogstad besloten hun goedlopende grill-restaurant De Parel in Watervliet te verkopen en alle kennis die zij de afgelopen jaren hadden vergaard, gecombineerd met verbeterde grill-technieken, toe te passen in een nieuw restaurant. Maanden werd er verbouwd en ook de broers zelf en familieleden en vrienden stroopten flink de mouwen op. En het resultaat mag er zijn; het restaurant oogt stoer, puur en eerlijk, net als de gerechten die er geserveerd worden.

Bij Dockside wordt zo veel mogelijk met streekproducten gewerkt en uitsluitend met verse ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan zelfgemaakte mayonaise, met de hand gesneden frietjes en natuurlijk vlees, vis of kip van lokale ondernemers. De gerechten worden bereid op een van de drie grill-systemen: de Josper, een gesloten Spaanse barbecue, de ‘gewone’ open barbecue en de rotisserie voor het roosteren van kip. Bij Dockside bestel je gewoon waar je trek in hebt en kan je naar hartenlust combineren. Je mag proeven, gerechten kunnen gedeeld worden of je bestelt van alles wat, het kan en mag allemaal. 

Overdag biedt Dockside een lekkere lunchkaart maar je kan er ook terecht voor een kopje koffie of thee met iets lekkers. Beneden is er plaats voor zo’n 150 bezoekers en op de bovenverdieping ongeveer 100, deze ruimte is met name geschikt voor recepties of zakelijke bijeenkomsten en beschikt onder meer over ultramoderne media-tools en supersnel internet. Het nieuwe grill-restaurant vormt tevens een complementerend geheel met het naastgelegen Industrieel Museum Zeeland, waardoor Sas van Gent er een mooie publiekstrekker bij heeft.

 

Bij ondernemersfamilie Hoogstad staan kwaliteit en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel

Met veel oog voor detail is het interieur tot stand gekomen door Bart Neyt Interieurs, hetzelfde geldt voor de kleding van het personeel, de blouse en schort zijn bijvoorbeeld geleverd door C_Bilt van zaakvoerder Martine van de Bilt. De linnen blouses zijn een echt Zeeuws streekproduct, vervaardigd van Zeeuws-Vlaams vlas, met kwalitatieve hoogwaardige eigenschappen die in de horeca zo noodzakelijk zijn. Ze zijn voorzien van de welbekende Zeeuwse knoop op mouwen en boorden. De exclusieve uitstraling van de kleding krijgt een finishing touch door de schorten van zeer soepel leder, geproduceerd door het Belgische Maison Kaerius. De proefmodellen zijn van de hand van topontwerper Michelangelo Winklaar, bekend van de Amsterdam Fashion Week.

Het ondernemen zit de familie Hoogstad in het bloed, naast Dockside hebben de beide broers restaurant Bottles, wijnbar Bottles Nextdoor en twee hotels: Royal in Sas van Gent en Royal in Zelzate, in België. Maar ook de vrouw van Bart laat zich niet geheel onbetuigd in het ondernemen. Marie-Kristien Hoogstad-Poppe is namelijk eigenaresse van Bankgeheim, een mode concept-store met een mix van merken en producten van hoge kwaliteit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de general-manager van Dockside, Virginie Neyt, enthousiast is over de collectie en als visitekaartje van het grill-restaurant regelmatig in een outfit van Bankgeheim gekleed gaat. Ook Bankgeheim is gevestigd in een getransformeerd pand, de exclusieve kledingwinkel was voorheen een ABN-Amrobankgebouw, getuige de nog steeds aanwezige kluisjes als onderdeel van het interieur. Of het nu gaat om even tijd voor jezelf en relaxed shoppen bij Bankgeheim of genieten van een goed glas wijn of een mooi gerecht bij Dockside, bij ondernemersfamilie Hoogstad staan kwaliteit en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel. Het is voor hen een vanzelfsprekendheid, bijna een way of life. Ga eens langs en ervaar het zelf…..

Tekst Marianne Lukas

Fotografie Wilfried Stofferis