Team Brunel wint Leg 7 in Lissabon

Ze hebben een geweldige etappe gevaren. Als ze deze bootsnelheid kunnen vast­houden, beloven de laatste twee etappes veel goeds.
De Volvo Ocean Race startte 4 oktober 2014 in het Spaanse Alicante om ruim negen maanden later, op 27 juni 2015 te finishen in Gothenburg, Zweden. Tijdens de race leggen de teams 39.000 mijlen af, met stopovers in 10 havensteden, verspreid over 6 continenten.

Meest recente nieuws is dat het Nederlandse Team Brunel na een extreem spannende finale de zevende etappe van de Volvo Ocean Race gewonnen. Het zeilteam van schipper Bouwe Bekking had 9 dagen en 11 uur nodig om de etappe naar de Portugese hoofdstad Lissabon te volbrengen. Team Brunel staat, met maar één punt achterstand op de nummer twee Dongfeng Race Team, derde in het algemeen klassement. De race is nog niet over; door dit resultaat is het klassement weer op zijn kop gezet. Bouwe en zijn team hebben een geweldige etappe gevaren. Als ze deze bootsnelheid kunnen vasthouden, beloven de laatste twee etappes veel goeds. De spanning is terug. Dat is goed voor de sport, het evenement en boven al voor Team Brunel.

Hoe zien al die etappes er eigenlijk uit? De eerste etappe die Team Brunel begint in Alicante, Spanje en eindigt in Kaapstad, Zuid-Afrika. Voor het team is dit meteen een loodzware etappe want ze hebben 6500 mijl te gaan voordat ze Kaapstad bereiken. In Etappe 2 vaart Team Brunel van Kaapstad naar Abu Dhabi, in totaal 6100 mijl. Etappe 3 is bijna 4700 mijl en neemt Team Brunel mee van Abu Dhabi naar Sanya in China. Bouwe Bekking en zijn team zeilen dus van het Midden-Oosten naar het Verre Oosten. Etappe 4 brengt Team Brunel van Sanya naar Auckland en is totaal 5264 mijl lang. Deze etappe eindigt in het zeilgekke Nieuw Zeeland, de meest zuidelijk gelegen stopover van deze Volvo Ocean Race. Etappe 5 is het absolute koningsnummer van de Volvo Ocean Race 2014-2015. Met zijn 6776 mijl is het de langste etappe van deze race. Team Brunel trotseert hierbij de ijskoude Zuidelijke Oceaan. De zesde etappe brengt Team Brunel van Itajai naar Newport, 5010 mijl. Tijdens de zevende etappe legt Team Brunel van Newport naar Lissabon 2800 mijl af. De vloot zal gedurende deze etappe ook voor het laatst een oceaan doorkruisen. De etappe Lissabon-Lorient is met 647 mijl de kortste, maar dat maakt deze sprintetappe er niet minder belangrijk op. De laatste etappe gaat van Lorient naar Gothenburg met daarin een unicum voor deze race; een pitstop van 24 uur in de haven van Scheveningen-Den Haag.

De Zeeuwse Volvo-dealer OLOV is officieel partner van Team Brunel en heeft naast prachtige Volvo Ocean Race Edition-modellen, ook activiteiten rond de stop-over in Den Haag-Scheveningen op 18, 19 en 20 juni.