‘The Boatshed’

De Candela C-8 van Zweedse makelij is een doorbraak voor elektrische boten. Vliegend op computergestuurde draagvleugels die het energieverbruik met 80% verminderen in vergelijking met conventionele rompen, kan hij drie keer verder varen en met een hogere kruissnelheid dan alle andere elektrische boten op de markt, zonder ook maar enige golfslag te creëren. Met een topsnelheid van 30 knopen en een uithoudingsvermogen van 2,5 uur bij 24 knopen, levert hij prestaties die voorheen alleen werden gezien in boten met verbrandingsmotoren. Sinds de introductie drie maanden geleden heeft de volledig koolstofvezel cruiser meer dan 65 bestellingen ontvangen en is hij toonaangevend in de verkoop van elektrische boten in Europa.

In 2022 zal hij boven de rivieren, meren en kanalen van Nederland en België zweven.

Dankzij een exclusief partnerschap met de toonaangevende Benelux-reseller van elektrische boten The GreenWave, zal de Candela C-8 vanaf volgend jaar verkrijgbaar zijn op de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse markt.

The Boatshed zal in eerste instantie drie Candela C-8’s ontvangen die in de spectaculaire proefvaartlocatie en showroom van het bedrijf in Goes, in het centrale deel van Zeeland, zullen worden gestald. Hier, in The Boatshed – een glazen showroom met twee verdiepingen aan het water – zullen de C-8’s zowel op het droge als in het water worden tentoongesteld, klaar om te worden meegenomen voor een demovaart op de Oosterschelde (Delta).

“We zijn erg blij om samen te werken met Candela, het toonaangevende merk voor elektrische speedboten. Ze bieden boten aan die de ongrijpbare combinatie van hoge snelheid en groot bereik hebben. Dankzij Candela’s draagvleugeltechnologie is er nu eindelijk een elektrisch vaartuig dat hetzelfde prestatieniveau heeft als benzineboten, maar met veel meer comfort, geen zog en geen lawaai, zegt Eric Caroen, CEO van The Boatshed.

Nederland, met zijn vele kanalen en rivieren, implementeert vooruitstrevende regelgeving om de pleziervaartuigenvloot van het land om te schakelen naar elektrische aandrijving. Het doel is om tegen 2030 fossiele boten te verbieden in Rotterdam, Amsterdam en de Nationale Parken, wat de verkoop van elektrische boten zal stimuleren.

”Candela C-8 is de perfecte boot voor watersporten en excursies. Bij normaal recreatief gebruik kun je een hele dag varen zonder de accu op te laden. Dat kan geen enkele andere elektrische boot”, zegt Eric Caroen.

“De samenwerking met The Boatshed is een belangrijke stap voor Candela’s snelle expansie in Europa”, zegt Gustav Hasselskog, CEO van Candela.

”Nederland is een van de beste en mooiste landen om via de waterwegen te reizen, dus we geloven dat Candela hier een enorm potentieel heeft. We zijn erg blij om samen te werken met The Boatshed, een bedrijf dat een frisse kijk op de botenbranche brengt, net zoals Candela dat doet”, zegt Hasselskog.

De eerste Candela C-8 zal op tijd in Goes aankomen voor de eerste Benelux botenshow voor elektrische boten, die zal plaatsvinden op 1 mei 2022, de Dag van de Arbeid.

> www.thegreenwave.nl