Van een tuin word je gelukkiger

– advertorial –

Mensen die een eigen tuin hebben, mogen zich gelukkig noemen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat mensen die in het groen wonen minder stress hebben en gelukkiger zijn. Daarnaast is de woning 15% meer waard. Werken en leren in een groene omgeving geeft hogere productiviteit, zorgt voor betere leerprestaties, creatievere ideeën  en minder ziekteverlof en pestgedrag. 20% van de patiënten in ziekenhuizen of verpleeginrichtingen zijn sneller herstelt als de instelling in een groene ruimte is gesitueerd. Habo Hoveniers: “Zie uw tuin als een investering in een gelukkiger leven”.

Mensen zien hun tuin vaak als een last en houden de boel voor het zicht netjes. Ze denken dat de ‘natuur’ zijn gang moet gaan en de tuin geen onderhoud nodig heeft. Er wordt niet nagedacht over waterlast, een omgevallen boom, ongewenste groeiers die de hele tuin overnemen. Habo Hoveniers weet daar raad mee. Dat wil niet zeggen dat u gelijk uw hele tuin moet vernieuwen en aan het meest luxe moet denken. Er kan heel veel meer.

“Wij, als finalist van de MVO prijs Schouwen-Duiveland, laten zien dat wij bewust omgaan met uw wensen, de mogelijkheden van uw tuin, de omgeving, duurzaamheidsaspecten en vooral passie voor de natuur met meer variatie en diversiteit”, vertelt Theo Nieuwenhuizen, één van de eigenaren van Habo Hoveniers.

Mede-eigenaar Job de Visser vult aan: “Onze mensen zijn echte dienstverleners, gastheren en -vrouwen ten top. Mensen vinden het wél normaal dat wekelijks iemand het huis en de badkamer komt schoonmaken, dat voor het ramen wassen betaald moet worden, maar de tuin laten aanleggen of onderhouden door een vakman is nog geen gewoontegoed. Einstein: “Als de bij uitsterft, kan de mens nog maximaal 4 jaar leven.”

Habo Hoveniers is een bekende speler in Zuidwest Nederland en heeft menig mooie tuinen op haar naam staan. Of het nu om een natuurtuin gaat, een duintuin, een intieme villatuin, een stadstuin, een bostuin, een landgoed of een dakterras: steeds weten de ontwerpers van Habo Hoveniers de wensen van de klant te vertalen. Voor de één een minimalistisch ontwerp, voor de ander spiegelende waterpartijen, leeftuin of loungetuin. Met ingetogen of uitbundige kleuren, gestileerde vormen of losse siergrassen, voor elk wat wils.

Wij maken het liefst een tuin voor mensen die van buiten houden, want in de tuin gebeurd altijd wat. Dat moet je beleven en voelen, elk moment van de dag, elk jaargetijde. Een tuin die past bij uw leefomgeving; om te genieten en te ontspannen.

Wij ontwerpen uw tuin tot in detail. Met aandacht voor de keuze aan kwaliteitsmaterialen en uitgelezen plantencombinaties. Als ons ontwerp met u klikt leggen wij het met dezelfde passie aan. Gedreven vakmensen uitgerust met efficiënte gereedschappen om de klus snel te klaren, want een tuinaanleg hoeft doorgaans geen weken te duren.

Theo, die al 35 jaar in het vak zit, hoopt dat meer mensen een baan in het groen zoeken. “Wat is er mooier dan in het groen werken; kijk naar de bij!”

Habo Hoveniers BV
Duinzoom 3, Renesse
0111 – 461248
www.habohoveniers.nl