Van jungle tot Ibiza: binnenkijken bij Boulevard 17 en Pier 7

Corona update

Helaas ging de horeca alweer op slot na verschijning van ons najaarsnummer.

Kijk op de websites van beide horeca-etablissementen om te zien welke creatieve middelen zij inzetten gedurende de semi lockdown.

www.boulevard17.nlwww.pier7.nl

Zandpaviljoen Pier 7 aan de Boulevard Evertsen in Vlissingen kenden we al. Broers Niek, Valentijn en Jelle Damen wisten er in een paar jaar tijd een ware hotspot van te maken. Nu doen ze er nog een schepje bovenop. Met de overname van Stefano’s en Raymondo’s realiseerden ze Boulevard 17.

Boulevard 17. Wie ooit al eens bij Stefano’s of Raymondo’s binnen is geweest en er nu opnieuw binnenstapt, zal voor een flinke verrassing komen te staan. Het is een verschil van dag en nacht, alles is compleet veranderd. We nemen eerst een kijkje in het restaurant. Niet eerder liepen we bij een restaurant regelrecht een jungle binnen. En geen jungle waarbij je je in een speelparadijs waant, maar een gezellige, moderne plek waar je je meteen thuis voelt. Wat het hem doet? Het totaalplaatje. Alle elementen, van het gedurfde behang en de kekke stoeltjes tot de verlichte wijnkast, rieten lampen, houten vloer en geschubde muur en bar passen perfect bij elkaar. “We wilden een gemoedelijke sfeer creëren en onze gasten een heel nieuwe beleving meegeven, anders dan anders”, aldus Niek Damen.

Totaalbeleving

Een tof en onderscheidend interieur was echter niet genoeg. “Het draait om een totaalbeleving, dus ook om de bediening, het eten en drinken en de muziek. Zelfs de toiletruimte draagt eraan bij. We hebben overal aan gedacht. Een team enthousiaste medewerkers, lekkere bites, shared dining, een zeer uitgebreide drankenkaart, noem maar op. Alles om de mensen een unieke beleving mee te geven.”

Luxe suites

Dat geldt niet alleen voor het restaurant. Ook in de 10 luxe tweepersoonssuites is aan alles gedacht. Een duidelijk thema, zoals de jungle van het restaurant, is hier niet gebruikt. Wat wel opvalt, is dat de suites licht, luxueus en modern ogen.

Er zijn mooie materialen en zachte tinten gebruikt die het geheel een heel warme, uitnodigende en rustgevende uitstraling geven. Dat gevoel van warmte en rust loopt door tot in de badkamer. De mooie tegeltjes aan de wand, de houten elementen en moderne kranen. Hier wil je wel de hele dag verblijven. Maar dat zou zonde zijn, want vanuit de suites heb je een fantastisch uitzicht over het strand en de zee.

‘We wilden een gemoedelijke

sfeer creëren en onze gasten een heel nieuwe beleving meegeven, anders dan anders’

Pier 7

Dit uitzicht is wat Boulevard 17 met Pier 7 verbindt. Verder zijn beide locaties heel verschillend. Vanuit de jungle en luxe suites van Boulevard 17 stappen we nu een zomers Ibiza binnen. Of binnen én buiten, beter gezegd. Bij Pier 7 draait namelijk alles om de ultieme strandbeleving en dat tot letterlijk op het strand. “Pier 7 is het enige zandterras in Vlissingen. En dat merken we. Op een zomerse dag staan mensen hier in de rij om op ons terras te kunnen zitten.”

Wij begrijpen wel waarom. Het is zo’n typische no-stress plek. Zittend op een heerlijk bankje, met de voeten in het zand, het zonnetje op je gezicht, de wind door je haren en het geluid van ruisende palmbomen in je oren moet je maar één ding doen: genieten. En dat kan iedereen bij Pier 7. “Dankzij een helling vanaf de boulevard kunnen rolstoelers ook op ons terras komen. En bij ons strand kunnen ze tevens gebruik maken van een mobimat, waardoor ook het strand voor hen toegankelijk is.”

Beachrooms

Binnen bij Pier 7 gaat de strandbeleving door. In de nieuwe, luxe en zeer ruime beachrooms (30 tot 60 m2 groot!) is alles gedaan om je zo’n relaxed mogelijk verblijf te laten beleven. “Bij Pier 7 hebben we bewust voor andere materialen gekozen dan bij Boulevard 17. Hier staat alles in het teken van het echte strandgevoel. We hebben veel met hout gewerkt en een plattegrond van de kust op de muur gezet. Leuk detail is ook dat gasten via de zogeheten ‘beachroom service’ eten en drinken kunnen bestellen. En natuurlijk hebben we voor grote ramen en balkons gekozen met uitzicht op het strand en de zee.”

Een zee die ook wel eens woest kan zijn, bijvoorbeeld bij zware storm en springtij. “Daarom hebben we een waterkering om ons paviljoen heen gebouwd. De waterkering is bestand tegen een serieuze waterstijging. Vooral wanneer het water stijgt en de waterkering zijn werk doet, is dat een hele beleving om te zien.”

Duurzaam

Ook in andere opzichten is Pier 7 één met de natuur. “Duurzaamheid vinden we heel belangrijk. We hebben een geavanceerd domoticasysteem geïnstalleerd wat helpt om energie te besparen. Bij alle materiaalkeuzes hebben we voor duurzame oplossingen, zoals gecertificeerd hout, gekozen. Het materiaal van onze take aways is biologisch afbreekbaar. Zo hebben we overal op gelet. De Green Key Goud beoordeling bewijst het.”

‘Bij alle materiaalkeuzes hebben we voor duurzame oplossingen, zoals gecertificeerd hout, gekozen’

Hulptroepen

Niek Damen en zijn twee broers hebben dit alles natuurlijk niet allemaal zelf gerealiseerd. “We hebben voor de uitvoering voor Bouwbedrijf Joziasse gekozen. Met hen hebben we al vaker samengewerkt en inmiddels ook een vertrouwensrelatie opgebouwd. We weten dat zij voor een goede begeleiding en aflevering zorgen.”

Dit is wat Saco Roelse van Bouwbedrijf Joziasse er zelf over zegt: “We werken graag voor de broers Damen. Ze zijn creatief, communiceren heel open en gaan voor hoge kwaliteit, net als wij. Ze geven ons ook veel vertrouwen en waarderen onze mening. Bij de realisatie van de suites hadden we als grootste uitdaging om alle techniek weg te werken, want geen ruimte is rechthoekig en de beschikbare hoogte was zeer beperkt. Maar dat soort uitdagingen maakt juist dat we onze creativiteit erin kwijt kunnen. Als je dan nu het eindresultaat ziet, dat overigens niet mogelijk was geweest zonder de inzet van alle andere betrokken partijen, dan is dat echt iets om trots op te zijn.”

Tekst Kim de Booij

Fotografie Limit Fotografie