Van stadsappartement naar vrijstaande woning, zo ziet dat eruit

Toen Sabine en Werner gingen verhuizen van een stadsappartement naar een ruime vrijstaande woning, besloten ze voor een compleet nieuw interieur te gaan. “We hadden door de jaren heen allerlei spullen verzameld, maar die wilden we niet meenemen. We wilden onze droomwoning in één keer goed inrichten”, zegt Sabine. Hiervoor gingen ze op zoek naar een interieurspecialist. Die vonden ze in RAW Interiors.

“We hebben allebei een drukke baan en zijn niet het type om elk weekend woonboulevards af te lopen. Het idee dat een professional dit voor ons zou regelen, sprak ons allebei erg aan.” De stijl van interieurspecialist RAW was hen al vaker opgevallen in o.a. woonmagazines, dus brachten ze een bezoek aan de studio. “We hadden ook nog andere ontwerpstudio’s bezocht, maar bij RAW voelden we ons meteen op onze plek. Vanwege de stijl én vanwege de fijne klik met interieurarchitect Angela Heeren.”

Verschillende ontwerpen

“Voor mij was het ook een fijne ontmoeting”, aldus de van oorsprong Zeeuwse Angela. “Ik woonde voorheen in Hulst en Middelburg, maar wilde werken bij een ontwerpstudio met een mooie eigen stijl. Die vond ik in Breda bij RAW. Het is dan leuk dat je klanten tegenkomt die zo’n zelfde zoektocht hebben gedaan, maar dan voor hun eigen interieur.” Angela nam met Sabine en Werner hun wensen door. “Ze gaven me vervolgens een bouwtekening van de nieuwe woning en lieten me verder vrij mijn gang gaan. Samen met het hele RAW-team heb ik voor drie verrassende ontwerpen gezorgd.”

Ideaal zo

“We waren positief verrast”, zegt Sabine. “We hadden een paar basis richtlijnen doorgegeven, zoals een grote eettafel en een thuiswerkplekje. Zelf ben je heel erg geneigd om dezelfde opstelling te kiezen als de vorige bewoner. De indeling waar Angela mee kwam, hadden we zelf nooit bedacht. Maar het is ideaal zo.” Nadat de definitieve opstelling gekozen was, volgde de keuze van meubelen, materialen en kleuren. “Sabine en Werner gaven aan wat ze mooi vonden en ik heb gezorgd dat het een passend geheel werd”, legt Angela uit.

Een mooie match

Angela kreeg de opdracht voor een rustige uitstraling. “Maar er mocht best iets grappigs in het interieur terugkomen, zo gaven Sabine en Werner aan. Dat zie je bijvoorbeeld terug in het leuke behang bij het bureautje. Verder hebben we een moderne lichte Italiaanse bank gecombineerd met marmer, zwart staal en warm rookglas. Door het hele interieur komt dit bruine glas, in combinatie met messing terug, zoals in de bijzondere lamp tussen de bankdelen. Het is ook een mooie match met de grovere natuurlijke materialen, van bijvoorbeeld de houten tafel. Het geheel oogt heel luxe en dat past ook goed bij RAW. Luxe met een ruig randje, zo noemen we het graag.”

‘Dit hadden we zelf nooit bedacht. Maar het is ideaal zo’

‘Ik geniet nog dagelijks”

Hoewel het een typisch RAW-interieur is, is het ook een typisch Sabine en Werner-interieur. “Het voelt echt als thuis en ik geniet nog dagelijks van ons mooie interieur. Als ik ’s avonds het huis binnen kom, zie ik door de dubbele deuren van de hal de grote eettafel al staan. Daarboven hangt mijn favoriete onderdeel van het hele interieur: de lamp met de glazen bollen. In de winkel had ik iets soortgelijks gezien, maar die lamp was te klein. Dat is dan de meerwaarde weer van Angela. Die pakt zoiets op, geeft advies en zorgt dat er een passend alternatief komt.”

Mijn advies

“Mijn advies aan anderen”, vervolgt Sabine, “is: schakel een professional in. Laat een heel ontwerp maken. Het heeft echt meerwaarde. Het levert verrassende dingen op en je interieur wordt echt een geheel. Het fijne is ook dat je op diegene terug kunt vallen als je ergens over twijfelt. Ik zou het een volgende keer weer doen. Sterker nog, we zijn al met Angela in gesprek over de inrichting van de tuin met outdoor-meubelen.”

Tekst Kim de Booij
Fotografie Limit Fotografie