Vergaderen of overnachten op ‘t Zeeuwse platteland

’t Hof Olmenstein is een mix van haast onwerkelijke combinaties. Midden in de natuur met uitzicht tot aan de horizon en tegelijkertijd op enkele minuten afstand van de snelweg. Sfeervol én indrukwekkend. Door de authentieke details ademt elke ruimte geschiedenis, terwijl u kunt genieten van pure luxe en technische snufjes. Op deze landelijke locatie kunt u vergader- en workshopruimtes huren, ontbijten, lunchen en dineren of overnachten in een appartement, suite of vakantiewoning. Als gast kunt u genieten van alle extra faciliteiten, zoals de heerlijke tuin met terras en barbecue, de fitnessruimte, pedicuresalon, hottub of één van de verrassende arrangementen.

Het begon allemaal in 2014 toen Arianne Voogd en haar man Jan-Willem besloten om het wagenhuis bij hun boerderij in Kloetinge te herbouwen en om te dopen tot Bed & Breakfast. Hier werden vier appartementen gerealiseerd, een tweepersoonskamer en een mooie serre als ontbijtruimte. Er was niet alleen veel animo om te overnachten op deze landelijke locatie, maar er volgenden al snel aanvragen om te vergaderen en workshops te houden op ’t Hof Olmenstein. Deze onderneemster in hart en nieren speelde daar creatief op in, door ook de schuur leuk aan te kleden en in te zetten als locatie om te vergaderen, workshops te geven of te lunchen.

“We kregen zoveel positieve reacties en reserveringen dat we op den duur echt uit ons jasje groeiden”, vertelt Arianne. “We begonnen met het maken van tekeningen en al doende ontstond het idee om verschillende ruimtes in de schuur te creëren waar vergaderd, ontbeten of geluncht kan worden en voor het houden van workshops. Omdat de kamers in ‘Het Wagenhuis’ eigenlijk altijd volgeboekt zijn, besloot ik om ook in de schuur appartementen en kamers te realiseren.”Een project als dit vraagt om een betrouwbare partner die thuis is in renovatiewerk.

‘We kregen zoveel positieve reacties en reserveringen dat

we op den duur echt uit

ons jasje groeiden’

“Bouwbedrijf Otte had ook ‘Het Wagenhuis’ gebouwd. Ik heb meerdere offertes opgevraagd, maar zij kwamen goed uit de bus en bovendien had ik goede ervaringen met dit bedrijf. Er was een leuke sfeer op de werkvloer en ik ben zeer tevreden met het eindresultaat.”

Dat gevoel van tevredenheid is zeer terecht, want na de verbouwing is de schuur is indrukwekkend, sfeervol en warm tegelijk. Op de begane grond zijn diverse ruimtes gerealiseerd voor vergaderingen, workshops of andere activiteiten en op de voormalige zolder kunnen gasten overnachten in een appartement, familiekamer of tweepersoonskamer met prachtig uitzicht over de landerijen.

Joost Minnaard, bedrijfsleider van Bouwbedrijf Otte, kijkt zelf ook met een voldaan gevoel terug op dit project. “Otte is een bouwbedrijf met een geschiedenis die meer dan honderd jaar terugvoert in de tijd. We zitten veel in de verbouw- en renovatiebranche, dus dit was geknipt voor ons. Bij een project als dit kom je veel situaties tegen waarbij je moet improviseren om tot een mooie oplossing te komen. Bovendien hadden we te maken met veel partijen, onder andere omdat er veel installatiewerk gedaan moest worden. Door goed overleg is het allemaal soepel verlopen.” Ook is Joost enthousiast over de gezellige werksfeer.

“’s Morgens kregen we allemaal een bakje koffie van Arianne met iets lekkers erbij en dat zorgt toch voor een goed begin van de dag en voor een leuke sfeer. Zelfs de bouwers worden hier goed verzorgd”, lacht hij. “Bij renovaties als deze worden vaak authentieke elementen van vroeger weggehaald, maar hier zie je nog steeds de historie van de schuur.”  Als voorbeeld noemt Joost de originele voederbakken, een aantal oude staldeuren, de raampjes in de topgevels, maar ook de droogwand in de hal waar ze vroeger de aardappels en de uien lieten drogen. “Rondom zie je al die oude elementen terugkomen. Het is echt een prachtige locatie geworden.”

’t Hof Olmenstein

Abbekindersezandweg 21

4482 PS Kloetinge

Tel 06 46 04 49 05

Email info@ophofolmenstein.nl

www.ophofolmenstein.nl

Tekst Rachel van Westen

Fotografie Scherp! Fotografie