Vijf nieuwe manieren om Ierland te beleven

1. Ontdek het onaantastbare natuurschoon

Nieuw in het aanbod van de attracties in 2021 is een veerdienst met twee boten in een van de mooiste delen van County Cork. Dursey Island, aan de Wild Atlantic Way, staat bekend om de enige kabelbaan van Ierland, die het eiland met het vasteland verbindt. Maar rond de kust van het eiland is de wilde schoonheid van het schiereiland Beara gewoon onvergetelijk. Met Dursey Boat Trips ervaar je de natuur, inhammen, baaien en een verzameling rotsen die rond het eiland liggen. Bull, Cow, Calf en Heifer Rocks, met typische natuurlijke bogen die door de zee zijn uitgehouwen, zien eruit alsof ze rechtstreeks uit een piratenfilm zijn gekomen. De boottocht langs deze iconen is een unieke beleving– met de camera in de hand een moeilijk te verslane ervaring.

2. Eet als een royal

In County Down is er een indrukwekkende nieuwe eet- en drinkbestemming geopend. Hinch Distilleerderij vierde de opening van haar deuren met de introductie van een zeldzame en exclusieve 18 jaar oude single malt whiskey, gerijpt in wijnvaten. Rondleidingen door de distilleerderij, die ook de Ninth Wave Gin produceert, worden binnenkort gestart. Ontdek en proef de sterke drank geïnspireerd op de Keltische mythologie.

In deze nieuwe attractie bevindt zich tevens de Hinch Brasserie, waar het menu op smaak wordt gebracht met de whiskey en gin uit de distilleerderij. Chef Leo Small, die voorheen kookte voor onder andere Hare Majesteit Koningin Elizabeth en Hillary Clinton, presenteert gerechten als Ninth Wave Gin gerookte zalm met karnemelk blini, citroenboter en crème fraîche van kaviaar.

3. Voel je Tarzan voor een dag

Ook het Wildlands Adventure Park, aan de rand van de stad Galway, heeft zich verder ontwikkeld en heeft nu één van de grootste lucht-, bos- en tokkelbanen van het land. Andere buitenactiviteiten op deze energieke nieuwe avontuurlijke bestemming zijn boogschieten, gevechtboogschieten, frisbee golf, oriëntatielopen, veldboogschieten, bosroutes, fietspaden en bushcraft (overleven in de wildernis). Binnen zijn er meerdere klimmuren, avonturenspel, een sporthal en yoga- en wellnessfaciliteiten – allemaal perfect voor gezinnen.

4. Omarm de natuur

Een andere recente onthulling laat je kennis maken met het prachtige landschap en het rijke culturele erfgoed van het eeuwenoude oosten van Ierland. De Suir Blueway Tipperary is een 53 km lange reeks wandel-, fiets- en watersportpaden langs de rivier de Suir in County Tipperary. De blueway vind je tussen de steden Cahir en Carrick-on-Suir inclusief een slalombaan voor wildwaterkano’s bij Clonmel. Peddelen op stromend water, fietsen of wandelen langs de rivieroever, hiken in de nabijgelegen bergen of slenteren door bruisende steden en dorpen…. Beter dan dit wordt het niet.

5. Waan je in de wereld van Game of Thrones

Naar verwachting wordt dit jaar ook een enorme Game of Thrones®-attractie geopend in Noord-Ierland. Hoewel er nog geen specifieke datum is aangekondigd, wordt verwacht dat de Game of Thrones Studio Tour later dit jaar zal worden geopend.

Deze unieke ervaring wordt ondergebracht in de Linen Mill Studios, een van de belangrijkste locaties die werd gebruikt voor het filmen van de historische tv-show in Noord-Ierland. Gelegen in Banbridge, County Down, zal de grote ‘Thrones’-experience een meeslepende, hoogzintuiglijke attractie met volledig aangeklede sets, authentieke kostuums, wapens en rekwisieten die allemaal de epische, middeleeuwse fantasiewereld van de show oproepen.