zeeland wonen

Vraaggestuurde projectontwikkeling voor en door Zeeuwen

Je kunt als ontwikkelaar de mooiste plannen maken met de meest verrassende architectuur. Maar is er vanuit de gemeente en woningmarkt ook vraag naar? Die vraag stellen we bij Zeeland Wonen niet achteraf, maar als eerste.

Als onafhankelijke ontwikkelaar in zuidwest Nederland beheersen wij de dynamiek, het proces en de spelregels van projectontwikkeling. Daarom kunnen we standvastig en trefzeker het proces managen. Voordat we een plan voor een gebied ontwikkelen, willen we weten: waar ligt de behoefte van de markt? Daarom bouwen wij natuurlijk duurzaam en naar verhouding veel levensloopbestendige woningen.

Onderzoek

Vaak starten wij een ontwikkelproject met een marktonderzoek. We analyseren kengetallen en statistieken. Maar cijfers zeggen zeker niet alles. De volgende, en in onze ogen meest belangrijke stap is dan ook: in gesprek gaan met gemeenten en mensen in de regio. Wij zien dit, maar wat wilt u? De gemeente heeft een uniek inzicht in de lokale behoeften. En geïnteresseerden kunnen hun wensen delen. Van hen willen we graag weten: Hoeveel kamers heeft u nodig? In welk budget zoekt u een woning? Hoe belangrijk is buitenruimte voor u? Wilt u meerdere verdiepingen, of alles gelijkvloers?

‘De meest belangrijke stap is dan ook in gesprek gaan met de mensen in de regio’

zeeland wonen - kapelle
Kapelle
zeeland wonen kapelle
Kapelle

Soepel en snel proces

Pas wanneer we deze informatie hebben, start voor ons het ontwikkelproces en gaan we aan de slag met een architect en aannemer. Wij beheersen de dynamiek en dienen plannen in waarvan we weten dat het aan de vraag van de gemeente en woningzoekenden voldoet. Zo hoeven er vaak geen of slechts kleine aanpassingen gedaan te worden. Het resultaat van zo’n efficiënt proces is dat de bouw sneller kan beginnen.

‘Het resultaat van zo’n efficiënt proces is dat de bouw sneller kan beginnen’

zeeland wonen goes
Goes

Voor en door Zeeland

Graag maken we Zeeland nog mooier met oogstrelende projecten. Onze ontwerpen sluiten altijd aan  bij de historische, fysieke en sociale situatie van een plek zodat onze ontwikkeling iets passends  toevoegt. In onze samenwerkingen kiezen we voor lokale partijen. We heten niet voor niets Zeeland Wonen.

Bevordering doorstroming

Wat niet verandert, is onze kijk op duurzaamheid. Daarin volgen we de ontwikkelingen niet alleen, we proberen ze steeds een stapje voor te zijn. Ook zien we dat er blijvend veel vraag is naar gelijkvloers wonen. Aan die vraag komen we natuurlijk tegemoet. Hierdoor zien we dat er vervolgens een natuurlijke doorstroming op de woningmarkt op gang komt. Die bevordert de maatschappelijke ontwikkeling in een gebied. We zijn trots op onze bijdrage daaraan.

Tekst Kim de Booij

Artist impressions Archikon & Tekenzaken