Zeeuwen starten Bed & Breakfast in puur stukje Italië

In het hart van Italië, zo’n 75 kilometer verwijderd van Rome en op de grens van Umbrië en Lazio, is de authentieke streek La Sabina te vinden. Een streek waar de beste olijfolie van Europa (DOP gecertificeerd) wordt gemaakt, met een indrukwekkende flora en fauna, authentieke dorpen en een keur aan bezienswaardigheden. Toch is deze streek onbekend bij de toeristische levensgenieter. Als het echter aan Coen Wessel en René de Klerk ligt, zal daar snel verandering in komen.

Het leven zit vol verrassingen, zo ook voor Coen en René. Beiden vonden het tijd voor iets nieuws en via een leuk huisje dat te koop stond in Marken, en achteraf toch een beetje te prijzig was, kwamen ze uit bij een camping in Le Marche (De Marken) in Italië. Daar werden ze enthousiast over de mogelijkheden en kansen die in Italië op hen leken te wachten. Echter, de voorzienigheid oordeelde anders. Er was al jaren niet veel interesse voor de camping, maar op het moment dat Coen en René een bod uitbrachten, bleek er plots nog een gegadigde te zijn en diens bod werd wel geaccepteerd.

Maar het vuurtje was aangewakkerd en het zaadje gepland. Dus toen Casale Del Passatore op hun pad kwam, hoefden ze geen twee keer meer na te denken. Het vrijstaande landhuis, met vakantiewoning en zwembad, ligt op zo’n tweeëneenhalve hectare grond in een oase aan rust en natuur en bleek ideaal voor het starten van een Bed & Breakfast. Het landhuis heeft zes gastenkamers, een overdekt terras en een grote en hoge ruimte met een indrukwekkende open haard. De vakantiewoning met eigen terras is geschikt voor drie tot zes personen, heeft drie slaapkamers, een eenvoudige keuken en is verder van vele gemakken voorzien. Met de schitterende omgeving en het eigen zwembad zijn dan ook alle ingrediënten aanwezig voor een onvergetelijk verblijf.

 

Het vuurtje was aangewakkerd en het zaadje gepland

Ondanks hun liefde en passie voor Italië en hun ongebreidelde enthousiasme, zijn Coen en René niet over een nacht ijs gegaan. Dat lieten de Italianen overigens ook niet toe. Voordat vorig jaar juni de handtekeningen onder de contracten konden worden gezet, moesten ze regelmatig naar La Sabina om hun ideeën en plannen uit te leggen of nader te verklaren. Achteraf bleek dat de eigenaren van het landgoed zeker wilden weten of hun landgoed in goede handen zou komen, maar ook omdat Coen en René, volgens goed Italiaans gebruik, een deel van de familie zouden gaan worden. Na de glansrijk doorlopen ‘test’ werden ze met open armen ontvangen en bij het ondertekenen van de contracten, geheel in stijl in een oud klooster, geïntroduceerd in de familie en bij de lokale bevolking. Sindsdien zijn ze druk bezig om hun leven en werk in Zeeland af te sluiten, Italiaans te leren en alle voorbereiding te treffen om komend voorjaar de eerste gasten in Sabina te kunnen begroeten.

Coen en René nemen hun jarenlange (werk)ervaring mee naar Italië. René zijn inbreng ligt op het gebied van coaching, therapie en massage wat een extra dimensie op het gebied van balans, rust en ontspanning zal opleveren. Coen heeft een jarenlange ervaring als commercieel directeur van diverse hotels en daarnaast heeft hij een grote passie voor koken. Gasten zullen dan niet alleen kunnen genieten van allerlei plaatselijke heerlijkheden, maar ook van de groenten en kruiden uit de eigen moestuin en natuurlijk niet te vergeten de authentieke olijfolie.

Coen en René willen zelf ook een olijfboomgaard aanplanten. De afgelopen jaren heeft er een kaalslag plaatsgevonden onder de olijfbomen door een bacterie. Daarom willen ze zo’n veertig tot vijftig 3-jarige olijfbomen planten zodat ook zij kunnen deelnemen aan de productie van een bijzonder lokaal product. Wilt u weten hoe echte Italiaanse olijfolie proeft? Adopteer dan een olijfboom, voor uw bijdrage krijgt u dan niet alleen jaarlijks twee liter verse olijfolie en tien procent korting op een verblijf tijdens het oogsten (oktober/november) maar levert u ook een bijdrage aan het behoud van het landschap en een eeuwenoude traditie!   

René de Klerk en Coen Wessel

Wie op zoek is naar een authentiek stukje Italië, schitterende flora en fauna, rust, volop cultuur en bovenal Italiaanse/Nederlandse gastvrijheid, neem dan eens een kijkje op de website www.casaledelpassatore.com, voor uitgebreide informatie, sfeerimpressies, boekingsmogelijkheden en speciale openingsaanbiedingen!

Tel +31 3 28 67 66 88 1

Mail info@casaledelpassatore.com

www.casaledelpassatore.com

Tekst Marianne Lukas