Zeeuwse Ier verovert markt met verzorgingslijn

Jeroen Proos is geboren en getogen in Goes. Inmiddels woont hij in Cork (Ierland) en reist hij de hele wereld over om zijn cosmeticalijn Human + Kind te promoten. Onder het motto  ‘Being kind to others starts with being kind to yourself’ ontwikkelt Jeroen Proos samen met medeoprichter René van Willigen een fijne natuurlijke en vriendelijke verzorgingslijn.

Na zijn middelbare schooltijd op het Buys Ballot College in Goes is Jeroen vertrokken naar Rotterdam voor de studie Commerciële economie aan de Hogeschool voor de Economische Studies (HES). Tijdens de opleiding ontmoette hij zijn Ierse vriendin. “Na onze studies hebben we nog een tijdje in Rotterdam gewoond, maar eigenlijk zijn we vrij snel naar Cork verhuisd”, vertelt Jeroen. “Het was een grote stap om

het vertrouwde Zeeland achter me te laten, maar ik was al vaak in Ierland geweest en ik voelde me gelijk thuis. Ook daar heb ik de rust en ruimte die ik in Zeeland ook had. Toch mis ik Zeeland af en toe.” De verhuizing naar Ierland was in oktober 2008 op het moment dat de wereldeconomie in elkaar klapte. Desalniettemin startte Jeroen zijn eigen branding- en marketingbureau. “Het was moeilijk klanten te vinden door de crisis, maar ik kon me staande houden.” 

Twee jaar later werd hij gebeld door de Nederlander René van Willigen die nog geen kilometer verder woonde in Cork. “Hij heeft eerst een jaar lang onderzoek gedaan naar de markt en ingrediënten. Daarna is hij op zoek gegaan naar iemand die de marketing op zich nam. Via via is hij bij mij terecht gekomen.” Het idee achter Human + Kind is ontstaan toen de vrouw en schoonzus van René van Willigen klaagden over de veelvoud aan producten in het badkamerkastje, de chemische formules en de prijs. “Ik zag er meteen markt voor. We hebben allebei onze baan opgezegd en zijn vanuit huis fulltime onderzoek gaan doen naar de markt en naar natuurvriendelijke ingrediënten. Ook bezochten we veel beurzen om te kijken wat er al op de markt was.” Na twee jaar kwam de eerste crème op de markt; de Family Remedy Cream.

Dat de Zeeuw een goede marketeer is, is wel duidelijk. Human + Kind wordt inmiddels geëxporteerd naar 15 landen. “Onze ambitie is om een wereldwijd merk te worden.” Nederland staat ook op de planning. “Natuurlijk willen we als twee Nederlanders succes in Nederland. Het is alleen geen makkelijke markt. De echte parfumeriezaken zijn er bijna niet meer en dat maakt het lastig.” 

“Zeeland trekt

altijd nog” –

Jeroen Proos, Cork, Ierland

Al woont Jeroen al 7 jaar in Ierland, zijn band met Zeeland blijft. De ondernemer zorgt ervoor dat hij op zijn minst vier keer per jaar de provincie bezoekt. “Zeeland trekt altijd nog.

Ik heb hier nog veel vrienden en familie wonen en het is hier gewoon fantastisch. Als je Zeeuw bent begrijp je dat.” De kans is dan ook aanwezig dat Jeroen ooit nog terug komt naar Zeeland. “Als ik hier niet kom wonen, dan komt er wel een vakantiehuisje”, vertelt hij lachend.

De producten van Human + Kind zijn te koop in Zeeland bij Knapp! in Wemeldinge en Domburg en bij 30 Ici Paris winkels verspreid over Nederland. Ook zijn alle producten te koop via de website van Human + Kind, www.humanandkind.com

 

Human + kind • De Family Remedy Cream is de eerste multi-functionele crème die verkocht werd onder de naam Human + kind. Deze crème is geschikt voor de hele familie en verzacht, verlicht en vermindert de verschijning van een veelheid van huidaandoeningen zoals: rode, ruwe en geïrriteerde huid, zonnebrand, scheeruitslag, striae, droge, gebarsten en gevoelige huid en nog veel meer. Inmiddels is het assortiment al flink uitgebreid met shampoos, gezichtsverzorgingsproducten en huidverzorgingsproducten. Het doel van Human + Kind is dat één crème meerdere functies heeft, dat het met natuurvriendelijke ingrediënten gemaakt is en dat het betaalbaar is. De prijzen voor een crème of lotion zullen dan ook niet boven de 25 euro uitkomen.

Tekst Marina Smits