Zeeuwse wedding-planner op Gran Canaria

Eén dag in het leven draait helemaal om jou en je geliefde. Waar maanden van zorgvuldig plannen, keuzes maken, voorpret en de nodige stress aan vooraf gaan. De Zeeuwse Suzanne Plettenberg is weddingplanner op Gran Canaria en helpt echtparen hierbij. ‘Het persoonlijke contact en het plannen en organiseren van dé belangrijkste dag uit iemands leven maken dit werk zo bijzonder.’

Suzanne komt oorspronkelijk uit het Zuid-Bevelandse Oudelande. Voor haar studie International Event Management aan de NHTV in Breda kreeg ze de kans om haar stage van zeven maanden te lopen bij The Perfect Wedding Company op Gran Canaria. ‘Door mijn passie voor het plannen en organiseren van activiteiten en mijn jarenlange ervaring in de horeca bij o.a. De Kleine Toren in Baarland en het Van der Valk Hotel Goes waar ik aan verschillende bruiloften heb mogen meewerken is het werken als weddingplanner op mijn pad gekomen.’

 

Gran Canaria

Haar keuze voor het eiland Gran Canaria was snel gemaakt. ‘Ik ben iemand die altijd zoveel mogelijk geniet van de zon en warme temperaturen. Gran Canaria is een eiland waar de zon het hele jaar door schijnt met als minimum temperatuur 20 graden, en ja dat in de winter!’ Meetings en bruiloften vinden vaak plaats op avonden of in het weekend, dus een 9 tot 5 mentaliteit is zeker niet toepasbaar. ‘In mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk van het eiland te zien en de andere Canarische eilanden te bezoeken. Ik ben al op Tenerife en Fuerteventure geweest. Verder vul ik mijn dagen met sporten, wat drinken met collega’s of vriendinnen en natuurlijk ga ik ook regelmatig naar het strand.’

Persoonlijk contact

‘Het persoonlijke contact met onze klanten en het plannen en organiseren van dé belangrijkste dag uit iemands leven zijn de belangrijkste redenen waarom ik dit werk heel erg tof vind.’ The Perfect Wedding Planner biedt op maat gemaakte ‘wedding planning’ services aan waardoor ze voor ieder koppel een persoonlijke, romantische dag samenstellen en geen enkele bruiloft hetzelfde is. ‘Je creëert een emotievol evenement wat onze klanten voor altijd met zich mee zullen dragen, dit geeft een bepaalde kick wat voor mij de absolute reden is dat ik dit werk met heel veel plezier vervul.’

Zeeuws echtpaar

Hoe leuk Suzanne het ook had gevonden, met een Zeeuws echtpaar heeft ze nog niet mogen werken. ‘Eerlijk gezegd heb ik in de tijd dat ik hier werk met nog geen één Nederlands echtpaar mogen werken. Het grootste deel van onze klanten komt uit Groot-Brittannië en Scandinavie. Bij De Kleine Toren en Van der Valk Hotel Goes heb ik wel genoeg bruiloften meegemaakt van koppels uit Zeeland maar dan zie je toch wel een groot verschil tussen de plat gezegd; nuchtere Zeeuwse en ‘over de top’ Engelse bruiloften, waarbij soms niet genoeg glitter, glammer, roze lampjes, bloemen etc. bij de decoratie kan zitten.’

Trouwen

Suzanne is zelf nog helemaal niet bezig met trouwen, maar is nu al heel anders gaan kijken naar bruiloften. ‘Ik zie nu wat er eigenlijk allemaal mogelijk is. Alle bruiloften die ik tot nu toe georganiseerd heb hier in Gran Canaria zien er stuk voor stuk uit alsof ze uit een sprookje komen. Niet alleen door de organisatie, maar natuurlijk ook door de omgeving en uitstraling van het eiland.’

Wonen

Suzanne woont inmiddels een half jaar op Gran Canaria en heeft het er prima naar haar zin. ‘Natuurlijk mis ik mijn familie en vrienden wel, maar ik zou hier prima nog een langere tijd kunnen blijven wonen en werken. Alleen al voor het klimaat zou ik Zeeland inruilen voor de Canarische eilanden. Verder heb ik het heel erg naar mijn zin bij The Perfect Wedding Company waar ik werk.’

Tekst Marina Smits

Fotografie Mette Brandt