Zicht op Zierikzee

Eén dag in het leven draait helemaal om jou en je geliefde. Waar maanden van zorgvuldig plannen, keuzes maken, voorpret en de nodige stress aan vooraf gaan. De Zeeuwse Suzanne Plettenberg is weddingplanner op Gran Canaria en helpt echtparen hierbij. ‘Het persoonlijke contact en het plannen en organiseren van dé belangrijkste dag uit iemands leven maken dit werk zo bijzonder.’

Handel, nijverheid en visserij bracht de stad rijkdom, welvaart en schoonheid. Hierdoor had Zierikzee al in het begin van de 15e eeuw een belangwekkend silhouet met muren, poorten, kerken, toren en molens. De oude stadspoort geeft toegang tot de gezellige binnenstad met de vele winkeltjes en gezellige terrasjes. Een echt welkomstgevoel.

Het opvallendste monument van Zierikzee is de St. Lievens Monstertoren, ook wel de Dikke Toren genoemd. De toren is al van verre te zien en lijkt als twee druppels water op de Sint-Romboutstoren in Mechelen. Ooit moest de toren de hoogste van het land worden. Door geldgebrek is slechts een deel tot stand gekomen. Hoog genoeg om nu, vanaf de toren, te genieten van een adembenemend uitzicht. Elke donderdag is het markt op het Havenplein. Samen met het Havenpark en de Oude Haven, vormt het Havenplein hét centrum van vele activiteiten. Toch zeker in de zomermaanden. De jachthaven aan de Nieuwe Haven, de toegangspoort tot de Oosterschelde, bruist in de zomermaanden. Ook wordt de haven gebruikt door de lokale mossel-vissers. Op de terrasjes aan de Nieuwe Haven is het goed vertoeven. Het zien komen én gaan van schepen in alle soorten en maten. En dat onder het genot van een goed glas (Zeeuwse) wijn of een fris biertje.

Zierikzee,

een stad met

een rijke geschiedenis

Kompassen
Kom passen bij Kompassen

Van een lekker zittende vakantiebroek tot een mooie set voor een feest. Met merken zoals o.a. Expresso, Opus, Tramontana en Dreamstar. Klantvriendelijkheid, service en een goede kwaliteit van de kleding vinden wij belangrijk. We krijgen regelmatig nieuwe collecties binnen, dus het is iedere keer weer de moeite waard om even binnen te lopen. Ook organiseren we regelmatig leuke events dus houdt onze site www.kompassen.info goed in de gaten. Laat u inspireren bij Kompassen. Ellen, Marjo, Margaret en Lise adviseren u graag.

De Zeeuwse Branding
De Zeeuwse Branding – Windkracht 5

De Zeeuwse Branding is koffie gebrand voor Zeeland. Vorig jaar lanceerden we de succesvolle 2 blends: Windkracht 4 en Windkracht 6, samengesteld met bonen uit Ethiopië, Brazilië en Colombia. Eind 2016 bezochten wij voor het eerst de koffieplantages van de boerengemeenschap Sidikalang op Sumatra, Indonesië. We hebben het gehele proces, van stek van de plant tot verwerkte boon, doorlopen. Een directe samenwerking met de organisatie KopiKomunitas, van boer naar verwerkingsstation via de importeur naar onze branderij. Dankzij deze korte lijnen krijgen de boeren niet alleen een betere prijs voor hun bessen maar weten we ook precies waar de koffie vandaan komt. Kortom: direct trade, eerlijk, zoals koffie bedoeld is. Na het plukken, verwerken, selecteren in Sumatra en het branden en proeven in Nederland is Windkracht 5 een feit. Samengesteld uit alleen de hoogste kwaliteit bonen, ook wel bekend als ‘specialty coffee’. Robuust en intens van smaak met een vol karakter. Meer weten over ons bezoek en onze samenwerking met KopiKomunitas in Sidikalang?

Kijk op dezeeuwsebranding.nl/sumatra, ook voor de verkooppunten.

't Optiek
‘t Optiek

Herkent u dat? Last van tranende of prikkende ogen op de fiets? Heel veel, vooral oudere mensen, komen bij ons binnen met dit lastige probleem. Meestal zijn er oogdruppels voorgeschreven om de traanlaag wat minder waterig te maken. Dit is vaak een zeer tijdelijke oplossing. ’t Optiek Zierikzee controleert deze klacht en onderzoekt de oorzaak. Vaak blijkt een behandeling met een stoombril en ooglidmassage verlichting van het probleem te geven, de kliertjes van Meiboom worden zo gestimuleerd, waardoor deze weer beter gaan werken en de klachten verminderen. Ook zijn er voedingssupplementen die helpen om de kliertjes beter te laten functioneren. Dus een oplossing meer van binnen uit en er hoeft dan minder gedruppeld te worden. Zou u hierover meer informatie willen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.

’t Optiek Zierikzee, Havenpark 1 Zierikzee. Tel 0111-411611 

www.toptiekzierikzee.nl

Joost
Joost

Joost is de online accountant van en voor ondernemers. Met Joost haal je het maximale uit je onderneming. 24/7 grip op jouw financiële toekomst. Snel, efficiënt en voordelig je financiële zaken regelen. Joost, de accountant van nu. Als ondernemer kom je met Joost nooit voor financiële verrassingen te staan. Risico´s worden tot een minimum beperkt. Met Joost beschik je ook nog eens over de Volgend Jaarrekening: inzicht in de financiële situatie van je onderneming in de toekomst. Kortom, met Joost sta je in het heden, ken je het verleden en anticipeer je op de toekomst. 

www.hallojoost.nl

Delta Makelaardij
Delta Makelaardij is de makelaar van (n)u!

“Werken aan fijn wonen is werken aan heerlijk leven en genieten. Het is het mooiste wat er is: we zorgen dat onze klanten heerlijk kunnen wonen, dus kunnen leven én genieten zoals ze dat graag willen. Daar onderdeel van zijn is fantastisch!” Peter Kodde van Delta Makelaardij uit Zierikzee is met de werkwijze van zijn kantoor succesvol en populair bij projectontwikkelaars in en rond Zeeland. “Met onze doortastende aanpak maken we het verschil. Nuchter en behulpzaam begeleiden we onze klanten bij het maken van de juiste keuzes en het realiseren van hun woonwensen. We hebben een prachtig aanbod aan (recreatie)nieuwbouw vol mogelijkheden en kwaliteiten.” Ontdek uw favoriet op www.deltamakelaardij.nl/nieuwbouw

Mister.Ray
Mister.Ray  | De easygoing haarsalon in het hart van Zierikzee

Midden in het centrum van Zierikzee vind je aan de Dam 10 de sfeervolle haarsalon van Mister.Ray. Specialist in het kleuren, knippen en stylen van jouw haar. De aandacht die je hier krijgt, is net als de producten die worden gebruikt en verkocht, puur en eerlijk. Het Italiaanse merk Previa baseert haar producten op hoogwaardige technologieën en biologische ingrediënten. Zij voldoen aan de behoeften van pure eenvoud en doeltreffendheid. ‘Your hair loves Mister.Ray’

www.misterray.nl

Basters Drijfslakje
Basters Drijfslakje

Job Baster, een achttiende-eeuwse geneesheer uit Zierikzee, was naast zijn werk als dokter, erg geïnteresseerd in het dieren- en plantenleven in de Oosterschelde. Hij ontdekte destijds in het ”Kaaskenswater”, net buiten de stad Zierikzee, een zeer klein, maar sierlijk drijfslakje. Marielle Overdulve, edelsmid in Zierikzee, liet zich door dit slakje inspireren en ontwierp een aantal uiterst verfijnde gouden juweeltjes waar dit slakkenhuisje in terugkomt. Bij aankoop van een sieraad met het Basters Drijfslakje krijgt u een gratis entreekaart voor het Stadhuismuseum in Zierikzee, waar u meer te weten kunt komen over deze bijzondere man.

www.hetmoment-edelsmeden.nl

Coen Honing
Coen Honig

Voor de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van oogmode en oogzorg kunt u slagen bij Coen Honig Optiek. Al bijna 40 jaar een begrip in Zierikzee en verre omstreken. Onderscheidend door de brede spraakmakende collectie monturen, zonnebrillen en brillenglazen gemaakt volgens de laatste technologische ontwikkelingen. Onze gediplomeerde opticiens en optometristen geven u graag een passend en persoonlijk advies. Zijn er andere oogklachten dan kan de optometrist een oogmedisch onderzoek doen. Ook zijn wij StAr-geregistreerd Audicien en bent u ook voor professionele hoorzorg van harte welkom.

www.coenhonigoptiek.nl

Saman Groep
Saman Groep

Saman Groep is een ervaren, betrouwbare aanbieder op het gebied van installatie, elektra, constructie, duurzame energie en service en onderhoud. Sinds de oprichting in 1921 hebben we al heel wat ervaring opgebouwd. Op een vooruitstrevende en vernieuwende wijze zorgen we ervoor dat we voortdurend op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen en technieken in ons vakgebied. Zo kunnen we onze klanten optimaal adviseren en zijn onze producten en diensten altijd afgestemd op de nieuwste ontwikkelingen. Saman Groep, techniek, service en innovatie met aandacht voor u.

www.samangroep.nl

Fotografie DVDV