Dineren vanuit een ander perspectief

In het interieur van Codium worden de zintuigen steeds vanuit andere hoek verrast door unieke contrasten en overgangen in smaak – gekoppeld aan elementen van de kaart.

De verschillende secties kennen volgens ontwerper Anouk van de Sande elk hun eigen sfeer: “Met associaties van zeewier, zand en onderwaterbeleving – alsof het licht binnen sprankelt vanaf het wateroppervlak. De latten tonen vanuit verschillende hoeken een andere kleur en spelen met de ruimte.” Opvallend zijn de stoelen van het Italiaanse merk Pedrali, uitgevoerd in donkergroen, roodbruin en crème. “Door het frame een gelijksoortige kleur te geven oogt de stoel minimalistisch en chique zonder te kort te doen aan kleur.”

Van den Dongen Parket en Maatwerk Interieur verzorgde in dit intrigerende interieur zowel het rozige Canadees eikenparket als de unieke tafels en overig meubilair. Prachtig contrasteren de tinten donkergroen met de licht rozige zandkleur, als omlijsting van een matzwart tafelblad als canvas voor het slanke bestek en verfijnde servies.

 

Lees ook het interview met Wouter Kik, eigenaar van restaurant Codium.

Tekst Sonja Kik

Fotografie Pieter van der Laan