Duurzame installaties

– advertorial –

Vakantieresort Roompot Water Village in Kamperland is aangelegd zonder gasaansluiting. Een duurzame en betrouwbare partner is dan essentieel. De Saman Groep verzorgt diverse duurzame installaties, zodat de gasten comfortabel genieten van hun verblijf. Marc Riemens, Head of Sales Roompot Projects, vertelt over dit project:

Volledig duurzaam vakantieresort

“Bij ons nieuwe park Roompot Water Village wilden we duurzaamheid zo ver mogelijk doortrekken. Eén van de eerste dingen waar je dan aan denkt, is een duurzame energie-installatie. Waar we voorheen wel eens zonnepanelen aanboden, wilden we nu een stap verder gaan en volledig energie-neutrale vakantiewoningen mogelijk maken.”

Een team van professionals

Voor de duurzame energievoorziening werkt Roompot Projects samen met de Saman Groep. “Gezien de omvang van onze vakantieparken zochten wij een grote, solide partij met aantoonbare kennis op het gebied van duurzame energieopwekking en verwarming. De Saman Groep kan ons enerzijds zoveel mogelijk ondersteunen in het ontwikkelproces. Anderzijds zijn ze ook een betrouwbare partner in de exploitatie van de vakantiewoningen.” Roompot Projects is erg tevreden over de samenwerking. “Onze ervaringen met de Saman Groep zijn tot op heden zeer goed. Er staat een team van professionals voor ons klaar dat uitstekend op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame oplossingen.”

Zonnepanelen en warmtepompen

Na een intensief ontwikkelproces kwamen beide partijen tot de conclusie dat het plaatsen van JA Solar Poly zonnepanelen en Daikin all-electric warmtepompen de beste oplossing bood. “Door middel van de Daikin all-electric warmtepompen kunnen de gasten genieten van warm tapwater en een comfortabel binnenklimaat. Daarnaast zijn de lodges voorzien van vier JA Solar Poly zonnepanelen en de villa’s van zes panelen. Kopers kunnen dit naar wens uitbreiden naar 12, 18 of 22 zonnepanelen. Op deze manier is het mogelijk om de vakantiewoning volledig energieneutraal te maken”, geeft Riemens aan.

‘Er staat een team van professionals voor ons klaar dat uitstekend op de hoogte is’

Zeer tevreden over de resultaten

De keuze voor de warmtepompen had voorafgaand wel wat voeten in de aarde volgens Riemens: “De grootste zorg bij de kopers was het geluid dat een warmtepomp mogelijk zou produceren. Er deden allerlei negatieve verhalen de ronde. Daardoor waren mensen soms wat terughoudend. Inmiddels zijn de eerste warmtepompen geplaatst en goed getest. We zijn zeer tevreden over de resultaten. De warmtepomp reageert snel op de warmtevraag. Daarnaast is deze voorzien van een koelfunctie. Op advies van de Saman Groep is de buitenunit van de warmtepomp voorzien van een kap. Deze reduceert het geluid sterk. Ook met het jaarlijks onderhoud van de warmtepomp is rekening gehouden. De kap is erop gemaakt om regelmatig te worden losgehaald.” Met Roompot Water Village is het startschot gegeven om de verduurzaming op alle nieuwe

vakantieparken nog verder door te ontwikkelen.

Tekst & Fotografie Saman Groep