‘De nieuwe woontrend, Japandi’

Wellicht herken je het aan de naam, maar Japandi heeft te maken met Japanse invloeden in het interieur. Een minimalistische woonstijl met veel natuurlijke materialen, dat is Japandi. Japandi is een vrij nieuw soort interieur en lijkt erg op het Scandinavische interieur. In het Scandinavische interieur zijn pastelkleuren veel van toepassing, in tegenstelling tot Japandi, met donkere tinten, contrasten en hout.

Het interieur van Japandi is minimalistisch en strak maar oogt net wat speelser door de bijpassende organische vormen. Ruw afgewerkt Japans aardewerk is terug te zien in de stijl om het wat stoerder te maken. Wat je ook terug ziet zijn materialen als beton, hout, linnen, rotan en messing.

De meest voorkomende kleuren binnen Japandi zijn beige, crème/wit, bruin, terracotta en grijs. De stijl is een combinatie van rustgevende zen achtergronden met een vleugje Scandinavisch interieur, wat samen een rustig geheel maakt.

Japandi in jouw interieur?

Om te beginnen is het belangrijk om zo min mogelijk accessoires te gebruiken om het interieur zo minimalistisch mogelijk te houden. Kies ervoor om organisch of strak gevormde meubelen op de voorgrond te zetten. Ook is het belangrijk om natuurlijke tinten te gebruiken in deze stijl. Kies daarom om een lichtgekleurde bank en een houtachtige kasten/salontafel. Japandi staat bekend om het spelen met verschillende houtkleuren in het interieur, probeer dit ook. Zoek contrasten op en combineer lichte met donkere meubelen in natuurlijke tinten.