domein het camperveer

Genieten van landschap en luxe in Kamperland

Het behoeft nu, met alle beplanting nog in een pril stadium, wel wat inlevingsvermogen om te zien hoe het straks zal zijn. Maar als je de prachtige gebouwen aanschouwt en er de zon op het water, de geur van de bloemen en het ruisen van de bomen al bij kunt denken, dan weet je: Domein Het Camperveer is uniek.
camperveer kapelle

Het begon allemaal met een vlak stuk akkerland en een sterke visie. Allereerst kreeg Wim Heikoop van Belverde Tuin en Landschap het verzoek van projectontwikkelaar René Faasse om een stedenbouwkundige opzet en een landschapsplan te maken. “René had al heel goed voor ogen wat hij hier wilde realiseren: het moest iets worden in de Engelse landschapsstijl. Daarom ontwierp ik centraal in het plan een oneindig lijkende waterpartij, wat typerend is voor het Engelse landschap. Verder heb ik op iedere individuele plek geprobeerd alles zo in te richten, dat de gebruiker zo optimaal mogelijk geniet van de zon, privacy en het uitzicht. Je wilt immers een mooi samenspel van landschap en gebouwen creëren, maar ook een plek waar mensen genieten. Zo heb ik bijvoorbeeld een opening gehouden in de bosrand, waardoor vanuit het hoofdgebouw een mooie zichtlijn naar het Veerse Meer is ontstaan.”

Uniek ontwerp

Hierna was de architect aan zet, BuroSALT. “Recreatieprojecten als deze doen we vaak”, begint Gert-Jan van den Berge. “We gaan eerst met de opdrachtgever op zoek naar het concept en realiseren dat vervolgens in een ontwerp. Het unieke aan Domein Het Camperveer was de opzet van het ogenschijnlijk oude landgoed als blikvanger, met moderne bijgebouwen er onopvallend omheen. Het was een leuke zoektocht om die klassieke uitstraling te realiseren en om de moderne woningen toch een knipoog naar de bijgebouwen van weleer te geven. Daarom hebben we veel met hout gewerkt. Dat geeft ze meteen ook een luxe en duurzame uitstraling. Als ik nu kijk naar het uiteindelijke resultaat, is het boven verwachting mooi geworden.”

camperveer kapelle

Hoogwaardige bouw

Datzelfde gevoel heeft hoofdaannemer Arco Wijkhuijs van Roggeband Bouw. “Voor ons was Domein Het Camperveer een prachtig project om te bouwen. Er zit veel vakwerk in en we konden hier met echte kwaliteitsmaterialen werken. Ook mooi voor ons was dat we al tijdens de technische uitwerking betrokken waren. Zo konden we ook in dat stadium ons steentje bijdragen met onze kennis en kunde. Bij het hoofdgebouw was dat ons vakmanschap in traditionele bouwmethoden en het timmerwerk. En bij de woningen hebben we met prefab houtbouw laten zien dat we een hoge isolatiewaarde, ruimtewinst en tijdwinst kunnen realiseren. We zijn echt trots op het resultaat.”

Luxe inrichting

Dat mag ook zeker. De uitstraling van de gebouwen is prachtig en het afwerkingsniveau hoog. Binnen wordt dat plaatje voortgezet in de inrichting. Zowel in de appartementen als in de woningen is het modern, luxe en chique ingericht, maar tegelijk ook gezellig en knus. “In overleg met de projectontwikkelaar hebben we voor deze lijn gekozen”, begint Marc de Looze van C-Lant Projectinrichting. “Je ziet dat we met luxe materialen en topmerken hebben gewerkt. De kopers konden vervolgens nog persoonlijke keuzes maken in onder meer kleuren, eindafwerking en wanddecoratie. Dit namen we samen door, bij hen thuis, zodat zij niet allerlei interieur-, keuken- en badkamerzaken langs moesten gaan.”

In welk appartement of in welke woning je ook binnenstapt, alles lijkt perfect te kloppen. Alles past perfect in de ruimte en je ziet nergens een stekkertje lopen. “We waren vanaf de eerste tekeningen betrokken bij het project. Zo konden we meedenken over de kleinste details. En de meubelen ontwerpen we zelf, op maat. Daardoor klopt gewoon alles.”

camperveer kapelle 4

Zeeuwse klei

Buiten is dat net zo, alles klopt, alleen zie je dat nu nog niet in zijn volle glorie. “Over een aantal jaren is dit een bosrijke omgeving met ook open ruimtes en uitzichten over het water. Heel luxe. Maar nu is de beplanting nog jong en onvolwassen”, legt Jan Sandee van Sandee Groen uit. Dit bedrijf had er een flinke kluif aan, om het vele groen aan te planten. “We hebben hier te maken met zware Zeeuwse klei. Als het droog is, is het haast beton en als het nat is, is het ook nauwelijks bewerkbaar. Maar als de beplanting er eenmaal inzit en wortel schiet, is het heel goede en vruchtbare grond waar de bomen en planten goed op zullen groeien.”

Nu zie je al welke rust de solitaire bomen in het uitgestrekte grasveld uitstralen en hoe vol het bos zal komen te staan. “Dankzij een combinatie van snelgroeiende ‘wijkers’ en trager groeiende ‘blijvers’ zorgen we dat het geheel snel volume krijgt en het over tien jaar een prachtig, volwaardig bos is.”

‘Je ziet dat we met luxe materialen en topmerken hebben gewerkt’

Largo

Alles bij elkaar, de uitstraling, het landschap en de luxe, past perfect bij een Largo resort. “Dat vonden wij ook, al vanaf de eerste tekeningen. De link met het water was voor ons heel belangrijk, want bij Largo geloven we dat dit voor ontspanning en rust zorgt en dat is wat we onze gasten willen bieden”, bevestigt Tanya Joustra. “Daarom sloten we graag aan en gingen we samen met de andere partijen aan de slag om alles naar onze standaarden, en uiteindelijk naar de wensen van onze gasten, te maken.”

Hoewel Largo heel wat gewend is, is Domein Het Camperveer toch ook voor hen heel bijzonder. “De kleinschaligheid en ruimte en daarnaast het samenspel van dat statige complex met de moderne woningen en de landelijke omgeving. Die combinatie maakt het uniek. Het zorgt ervoor dat onze gasten hier het gevoel van vrijheid en privacy ervaren. Onze hotelservices, zoals opgemaakte bedden, handdoeken en bad- & doucheproducten, zorgen daarbij voor extra luxe en gemak. De reacties van de eerste gasten zijn heel positief en we hopen dat ook alle toekomstige gasten er enorm van gaan genieten.”

Tekst Kim de Booij

Fotografie Largo

Impressie BuroSALT