‘Koningin Maxima met mosselsieraad van Goese Ineke Otte’

Wat een verrassing was het: Koningin Maxima droeg plotseling het ‘mossel’ sieraad van sieraadontwerpster Ineke Otte uit Goes. Het was tijdens een werkbezoek van de koningin in Dordrecht en wat stond het collier haar geweldig. Kunstenares Ineke Otte: “Een mooie combinatie met haar kleding, strak, chique en toch speels, zoals ik het bedoeld had. Zelfs zwart op zwart stond het bijzonder.”

Blauw Bloed

Koningin Maxima droeg het statement sieraad al eerder privé, maar nu stonden er veel persfotografen paraat tijdens het werkbezoek, zodat er mooie foto’s gemaakt werden. De foto’s werden direct opgepikt door de royaltyjournalisten en pers. Er volgden artikelen in kranten en veel magazines, regionaal, landelijk en tot in Spanje, maar ook op tal van royalty en lifestyle websites. Ineke werd met dit nieuws gebeld door Josine Droogendijk, bekend van onder meer het tv-programma Blauw Bloed. Ineke: “Het was echt een verrassing en vanzelfsprekend ben ik erg trots op het feit dat Maxima die dag voor mijn sieraad heeft gekozen. En alle aandacht die het met  zich meebrengt, is een heel fijn gevolg.” Tijdens het bezoek aan Goes acht jaar geleden van Koningin Maxima en Koning Willem-Alexander, kreeg Maxima het sieraad officieel aangeboden. Dit is al even geleden en des te mooier dat ze de blikvanger nog steeds draagt. Volgens insiders zoekt Maxima zelf al haar kleding en sieraden uit en bepaalt zelf hoe ze deze combineert.

‘Tijdens het bezoek aan Goes acht jaar geleden van koningin Maxima en Koning Willem-Alexander, kreeg Maxima het sieraad officieel aangeboden’

Icoon Iris Apfel 

Ineke ontwerpt al 40 jaar hedendaagse sieraden naast haar kunst. Regelmatig staan en stonden haar sieraden in de belangstelling. Zo ook in Parijs, waar de sieraden op twee 20 meter grote billboards stonden middenin het centrum  Ook ontving Ineke reeds viermaal de ‘Sheriff de Mode Award’ in Parijs voor haar verschillende collecties modesieraden. En het beroemde 100-jarige mode-icoon Iris Apfel uit New York kiest ook met regelmaat voor Ineke’s sieraden in fotoshoots, op tv en in de documentaire over haar leven. Ineke heeft Iris Apfel zelf in New York mogen ontmoeten, gesproken en sieraden met haar gepast. Een voor ons wat minder bekend detail is dat style-icoon Iris Apfel voor maar liefst acht presidenten het Witte Huis heeft ingericht. Naast deze markante vrouwen dragen ook vele andere bekende mensen haar sieraden en zijn deze ook te vinden in museumcollecties van het beroemde MOMA Museum San Francisco, Museum of Modern Art Chicago, maar ook het Nederlandse CODA Museum in Apeldoorn.

Fotografie BrunoPress & persoonlijk archief